Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olomouc míří na Spartu, Zlín hostí Litvínov

Praha - Hokejisté Litvínova budou ve 20. kole hokejové extraligy hájit na ledě Zlína postavení lídra soutěže, do něhož se ve středu vrátili poprvé od začátku října. Nejbližší pronásledovatel Severočechů Třinec nastoupí v Mladé Boleslavi. K návratu na první příčku potřebují Oceláři naplno bodovat, Litvínov by však zároveň musel vyjít zcela naprázdno. První vystoupení po smolném vyřazení z Ligy mistrů čeká Spartu, která míří do Olomouce. Pořad Buly - hokej živě začíná dnes v 17:30, přímý přenos utkání Olomouc - Sparta můžete sledovat od 17:40 na ČT sport a našem webu.

17:30 Olomouc - Sparta (ČT sport)

Olomouc i po odchodu kanonýra Hrni pokračuje v bodové sklizni. Z posledních sedmi zápasů nováček šest vyhrál, a tak fanoušky vyhlíženému utkání se Spartou by mohla dělat kulisu vyprodaná hala. "Sparta hraje venku parádně, ale já věřím, že doma ze sebe znovu vydolujeme maximum a uděláme dobrý zápas s bodovým ziskem," řekl trenér Petr Fiala, jehož tým poskočil už na šesté místo v tabulce.

Pražané ve středu nehráli kvůli úterní odvetě Ligy mistrů v Linköpingu, kde poslal domácí tým do dalšího kola gól dvě vteřiny před koncem základní hrací doby. "Byli jsme zklamaní z toho Švédska, ale je potřeba se zase rychle přehodit na extraligovou notu. A v extralize musíme stoprocentně pracovat, aby se nám podobné věci už nestávaly," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

17:30 Zlín - Litvínov

Zlín je stále poslední a chce zastavit výsledkový propad, bez ohledu na to, že ho čeká lídr soutěže. "Ve středečním duelu v Pardubicích jsme navzdory prohře nebyli o tolik horší, nevyužili jsme ale střelecké příležitosti. Na domácím ledě potřebujeme vyhrát. Nemůžeme se dívat na to, že hrajeme proti prvnímu Litvínovu," poznamenal kouč Rostislav Vlach. Kvalit protivníka si je dobře vědom. "Litvínov hrál velmi dobře už v závěru minulé sezony. Jeho velkou oporou je výborný brankář Francouz. O jeho útočných kvalitách vypovídá 60 vstřelených branek," vyzdvihl Vlach.

Litvínov po pauze skvěle naskočil a odměnou mu byl posun na nejvyšší stupínek tabulky před Třinec. "Je to samozřejmě výborné a příjemné, ale jde jen o dílčí úspěch," řekl asistent trenéra Miloslav Hořava. Mužstvo se prý nijak moc neužírá tím, zda je první či druhé. "My stále řešíme hlavně body, protože základním cílem je pořád play-off, a ta sezona je ještě dlouhá," doplnil Hořava. Ve Zlíně očekává mimořádně těžký zápas. "Zlínu se sice nedaří, ale tady opravdu platí otřepané 'každý zápas je jiný', protože oni to budou chtít o to více zlomit, navíc doma. A o to těžší zápas to pro nás bude," tuší Hořava.

17:30 Mladá Boleslav - Třinec

Mladá Boleslav prožívá co do počtu porážek za sebou nejtěžší období po návratu mezi elitu. Středočeši nastřádali už čtyři, ale ještě možná o něco více je straší nelichotivá bilance zápasů na domácím ledě, kde prohráli dokonce šestkrát za sebou. Další pokus je čeká proti druhému Třinci.

Oceláři na přelomu října a listopadu vypadli z vítězného rytmu. Prohráli čtyři z posledních pěti utkání a museli přepustit Litvínovu i první místo v tabulce. Po středečním utkání v Plzni se přesunuli přímo do Mladé Boleslavi a trápí je marodka, protože kromě Matuše a Žejdla kvůli zdravotním problémům nemohou nastoupit ani Klesla s Krepsem.

18:00 Brno - Pardubice

Kometa chce v duelu s Pardubicemi navázat na sérii posledních šesti zápasů, v nichž bodovala. "Kvůli odloženému zápasu se Spartou jsme měli delší přestávku. Jsme možná odpočatější, ale Pardubice budou po výhře nad Zlínem rozehranější," přemítal asistent trenéra Martin Pešout. "Pokusíme se eliminovat ofenzivní sílu Pardubic, kterou představují zejména Tybor, Tomáš Zohorna, Kolář a Sýkora. Musíme hrát disciplinovaně, soupeř má dobré přesilovky," dodal Pešout. Mimo hru zůstávají Hynek Zohorna a Kováčik.

Pardubičtí se vyšplhali už na třetí příčku, před pátečním soupeřem se ale mají hodně na pozoru. "Aktuální forma Komety před přestávkou byla velmi dobrá. V osmi z devíti zápasů Brňané bodovali a v tom zbývajícím prohráli o gól. Je tam jednoznačně vidět, že se zlepšili a jdou nahoru, ta organizace hry už není tak chaotická. Kometa teď určitě patří k nejméně příjemným soupeřům v extralize," prohlásil asistent trenéra Miloš Říha.

18:00 Liberec - Vítkovice

Liberec začal po pauze špatně, když podlehl doma Olomouci. "Hrajeme po rozích, nejdeme do brány. Když máme střelu, nejsme před bránou a nemáme dorážky. To musíme změnit, musíme hrát dva na kotouči, házet to na bránu a tam musí někdo být," zlobil se útočník Tomáš Filippi. O nápravu bude se spoluhráči usilovat znovu před libereckým publikem. "Musíme mít taktiku, kterou je potřeba plnit," zdůraznil Filippi.

Vítkovice ve středu po 52 dnech znovu poznaly chuť vítězství v normální době a přibrzdily volný pád tabulkou. Jestli nešlo pouze o náhlé vzepětí, má ukázat zápas v Liberci. "Je to pro nás samozřejmě vzpruha, ale víme, že musíme pokračovat po malých krocích a stejně zodpovědně i v dalších kolech. Budeme se snažit hrát podobně jako proti Slavii, jednoduše, nedělat chyby a být ještě efektivnější v koncovce," řekl kouč Ladislav Svozil. 

18:00 Hradec Králové - Plzeň

Pátý Hradec Králové výsledkově zaostává venku, ale doma září. Vyhrál tam osm utkání z devíti, nyní mu stojí v cestě Plzeň. "Je třeba vytvářet si šance, mít důraz do brány a dávat góly," prohlásil obránce Peter Mikuš.

Plzeň po změně na postu hlavního kouče napoprvé vyhrála. Západočeši doufají, že je výhra nad Třincem (5:2) zdravě povzbudí. "Je to sice jen jeden zápas, ale snad nám pomůže ten výkon opakovat. Je listopad, už není kam uhnout a na co čekat," varoval zkušený forvard Pavel Kašpařík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články