Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do Jágrova Omsku míří kanadský trenér Fleming

Omsk - Hokejisté Omsku s českou hvězdou Jaromírem Jágrem už mají jasno o novém trenérovi - Avangard po odvolaném Sergeji Gersonském převezme Kanaďan Wayne Fleming. Osmapadesátiletý kouč rezignoval na svou pozici asistenta v Calgary a podle všeho míří do sibiřského klubu. K angažmá v Rusku jej telefonicky přemlouval i samotný Jágr.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: ČTK

Fleming působil v kanadském týmu od července 2006, kam přestoupil z Filadelfie. "Oceňujeme práci, kterou pro nás Wayne odvedl a jeho přínos pro klub. Rozumíme tomu, že má možnost být hlavním trenérem ve významném klubu. Je to pro něj a jeho kariéru velká příležitost," řekl v prohlášení generální manažer Flames Darryl Sutter.

Úspěšný trenér má zkušenosti také z působení u kanadského národního týmu. Působil u reprezentace při triumfu na olympijských hrách v roce 2002 a na světovém poháru o dva roky později. Do Evropy se nevydává poprvé - v letech 1992 až 1995 vedl ve Švédsku Leksand, už předtím působil i ve Švýcarsku a Německu. V NHL si vyzkoušel i angažmá v New Yorku Islanders a Phoenixu.

Dosavadní trenér Omsku Gersonskij byl odvolán pro neuspokojivé výsledky týmu. Omsk na úvod sezony prohrál čtyři ze šesti utkání. Ruská média při hledání kouče spekulovala také o českých trenérech Marku Sýkorovi a Radimu Rulíkovi, kteří jsou však vázaní u české reprezentační dvacítky, respektive ve Znojmě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články