Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hokejovou Tampu povede v Praze Vincent Lecavalier

Tampa - K úvodní pražské bitvě nového ročníku NHL povede hokejisty Tampy Bay proti New Yorku Rangers kapitán Vincent Lecavalier. Nový kapitán nahradil Tima Tailora, který ukončil kariéru. V týmu z Floridy si služby osmadvacetiletého forwarda pojistili až do roku 2020. Díky novému kontraktu si Lecavalier vydělá přes 7 milionů dolarů.

Vincent Lecavalier
zdroj: wikipedia autor: kaatiya

Tampa Bay draftovala Lecavaliera v roce 1998 jako jedničku. V uplynulém ročníku si v dresu Blesků připsal v 81 zápasech 92 bodů za 40 branek a 52 asistencí. V NHL má na kontě ze 710 utkání 602 bodů za 273 gólů a 329 přihrávek. V play off zaznamenal v 45 duelech 33 bodů za 18 tref a 15 asistencí. V roce 2004 vyhrál s Tampou Stanleyův pohár a loni získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy. Lecavalier patří také k nejvytíženějším hráčům trenéra Barryho Melroseho. Více času na ledě strávil v uplynulé sezoně pouze útočník Martin St. Luis.

Hokejisté Tampy Bay dorazí do Prahy už v pátek 26. září. "Budou v O2 Areně trénovat a v neděli odletí na dvě exhibiční utkání. Na jedno do Berlína a na druhé do Bratislavy," prozradil Šafařík program klubu, v němž po odchodu Filipa Kuby do Ottawy jsou z českých hráčů Václav Prospal s Radimem Vrbatou a v kempu se budou snažit prosadit do prvního týmu bitkař David Kočí a útočník Radek Smoleňák.

Zápasy mezi Tampou Bay a Rangers se odehrají v O2 Areně v sobotu 4. října a o den později shodně od 18:00. Vstupenky, jejichž ceny se pohybovaly od 1990 až do 7900 korun, byly na konci dubna během 27 hodin vyprodané.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články