Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec si s Boleslaví bezpečně dokráčel k vítězství

Třinec - Hokejisté Třince porazili v 7. kole extraligy Mladou Boleslav 5:2 a připsali si třetí výhru za sebou. Domácí o zisku tří bodů rozhodli zejména ve druhé třetině, ve které se třikrát prosadili. Dvěma góly se na výhře Třince podílel Martin Adamský, který navíc neproměnil trestné střílení.

Sport
zdroj: ČT4

Oceláři začali druhý ze série čtyř domácích zápasů opatrně, do vedení se v souboji s nováčkem soutěže dostali v 11. minutě, kdy za zády Ritticha skončila střela Adamského. Následně si Slezané zahráli dvě přesilové hry, přidat druhý gól ale nedokázali. V poslední minutě první třetiny se připomněli i hosté, Pabiška však Výborného přihrávku ve vyrovnání nepřetavil.

Prosadil se tak opět domácí tým a pomohl mu k tomu svou nedisciplinovaností zejména Musil. Mladoboleslavský útočník byl ve 24. minutě již potřetí vyloučen a Třinec toho využil. Na 2:0 zvýšil tvrdou střelou od modré obránce Roth. Vzápětí mohla šance hostů na bodový zisk ještě více klesnout.

Mikulík zastavil Adamského v šanci jen za cenu faulu a domácí útočník dostal výhodu trestného střílení. Ritticha překonat nedokázal, ale Oceláře to dlouho mrzet nemuselo. Ještě ve druhé části se dvakrát prosadili, a dokonce při přesilové hře soupeře. Nejprve skóroval Rákos a poté Adamský, vracející se z trestné lavice, který tak vyhnal Ritticha z branky.

Hosté měli šance na snížení, najít recept na pozorného Hrubce, který v předešlých dvou duelech inkasoval jen jednou, se jim ale dlouho nedařilo. Pozorný byl ale i Valent, jenž nahradil Ritticha. Nakonec se ale Středočeši branky dočkali, v 55. minutě přesně střílel Lenc. Na jeho gól dokázal rychle odpovědět Polanský, ale poslední slovo měl Broš, který upravil na konečných 5:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 5:2 (1:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský), 25. Roth (Kreps, Irgl), 31. Rákos, 33. Adamský (Galvas), 56. Polanský (Nosek) - 55. Lenc (Robar, D. Výborný), 58. Broš (Klimenta, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:7, navíc Linhart (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 4 071.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, M. Doudera, Nosek, Linhart, Galvas - Irgl, Polanský, Adamský - Rufer, Kreps, Dravecký - Rákos, Žejdl, Orsava - Cienciala, Růžička, Kindl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Mladá Boleslav: Rittich (33. Valent) - M. Hruška, Kučný, Stříteský, Trška, Robar, Widmar, R. Čermák - Pacovský, D. Výborný, Pabiška - Mikulík, Broš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - D. Květoň, Vrbata, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Václav Varaďa (Třinec): "Začali jsme výborně. Jen je škoda, že jsme nedokázali odskočit na více než jeden gól. Ve druhé třetině jsme se dostali do problémů častým vylučováním, ale rozhodli jsme dvěma góly v dlouhém oslabení. Hráči odvedli při bránění vynikající práci a ještě ji podpořili ofenzivou. Negativní je jen deset našich vyloučení. Na to si musíme dát pozor, protože příště by se nám to nemuselo vyplatit.

František Výborný (Mladá Boleslav): "Přijeli jsme tady s tím, že se budeme muset bránit. Snažili jsme se hrát na brejky. První třetina nám vyšla. Paradoxně jsme ale ve druhé třetině dostali dva góly, když jsme hráli čtyři minuty přesilovku. Pokud tady někdo chce uspět, tak se musí vše sejít, od gólmana, přes přesilovky až po štěstí. Třinec hraje agresivně, výborně se pohybuje."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články