Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Gula vystřelil Litvínovu v Boleslavi výhru a udržení prvního místa

Mladá Boleslav – Čtyři zápasy, čtyři výhry. Takovou bilanci mají v úvodu nového ročníku extraligy hokejisté Litvínova. Severočeši svoji dobrou formu potvrdili i na ledě Mladé Boleslavi, kde díky brance obránce Jiřího Guly čtrnáct sekund před koncem zvítězili 4:3 a udrželi si vedení v tabulce. Boleslavští naopak prohráli i druhé domácí utkání v sezoně.

Slavící hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Trenéři Mladé Boleslavi proházeli útoky, beze změny zůstala jen formace Broše, ale na souhře domácích to v úvodu vůbec nebylo znát. Hned ve druhé minutě měl velkou příležitost Pabiška, z úhlu však netrefil odkrytou část branky a z protiútoku otevřel skóre Litvínov. Po přihrávce Ručinského zpoza branky se Martynek trefil ideálně pod horní tyč.

Brankář Středočechů v dalším průběhu první třetiny neměl příliš práce, naopak se musel činit na druhé straně Francouz. V osmé minutě při litvínovském oslabení nestačil na přesilovkovou střelu svého bývalého spoluhráče Stříteského, ale pak pomohl udržet vyrovnaný stav 1:1 výbornými zákroky proti Hykovi, Robarovi nebo Pabiškovi.

Litvínov zahájil druhou třetinu téměř šesti přesilovkovými minutami, během nichž odskočil do vedení 3:1. Domácí nejprve v závěru čtyřminutového trestu kapitána Výborného a další signalizaci trestu přestali hrát, čehož využil Šrámek střílející od mantinelu. Navazující početní výhodu pak proměnil Kubát trefou od modré čáry.

Boleslavští už poté ve druhé třetině nebyli tak dominantní, ale na začátku poslední dvacetiminutovky je dostala do kontaktu přesilovková dorážka Broše, který snížil na 2:3 pět vteřin před vypršením trestu Majdana.

O 54 vteřin později mohl hostům vrátit dvoubrankové vedení Jánský, ale nařízené trestné střílení po faulu Tomana neproměnil. Těsně před polovinou třetí třetiny dvakrát během 27 vteřin faulovali Zeman se Šlégrem a extraligový nováček využil dvojnásobnou přesilovku k vyrovnání. Z hranice kruhů se přesně trefil Hyka.

Středočeši poté přežili další oslabení po Tomanově faulu, nakonec ale nezískali ani bod. Čtrnáct vteřin před koncem rozhodl Gula střelou od modré čáry o výhře hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Litvínov

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Stříteský (Klimenta, Mikulík), 42. Broš (D. Výborný, Stříteský), 50. Hyka (Broš, D. Výborný) - 2. Martynek (Ručinský, Zeman), 26. Šrámek, 27. Kubát (Hübl), 60. Gula (Hanzl). Rozhodčí: Hribik, Turčan - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:2. Diváci: 3920.

Mladá Boleslav: Rittich - Toman, M. Hruška, Stříteský, Kučný, Robar, Trška, R. Čermák - L. Pabiška, D. Výborný, M. Látal - Klimenta, Broš, Mikulík - Lenc, Musil, Pacovský - D. Květoň, Vrbata, Hyka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Zeman, Sklenička, Gula, Šlégr, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Ručinský - Majdan, Piroš, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "V první třetině jsme byli lepší, ale nedokázali jsme odskočit gólově. Ve druhé třetině jasně dominoval soupeř, ale ve třetí jsme byli aktivnější a vyrovnali jsme. V závěru jsme dostali gól, takové branky padají výjimečně, ale stává se to. Porážka bolí, ale klukům i tak patří poděkování. Stáhli jsme ztrátu z 1:3 na 3:3, to bylo fantastické."

Miloslav Hořava st. (Litvínov): "Začali jsme dobře, hned v úvodu dali gól. Boleslav nás pak dostala pod velký tlak, její hráči výborně bruslili, drželi nás v obranné třetině a kolikrát jsme ani nevěděli, kde nám hlava stojí. Pak jsme odskočili na 3:1, ale od druhé třetiny to bylo vyrovnané. Rozhodovaly přesilovky, v závěru jsme dali šťastný vítězný gól."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články