Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Po suchu na brusle. Přípravu na ledě zahájila pětice extraligových týmů

Praha – Po týdnech v posilovně či na běžeckých okruzích a dovolené se hokejisté hned několika extraligových klubů konečně svezli po ledě. Mezi týmy, které poprvé v přípravě nasadily brusle, patří Hradec Králové, Slavia, Plzeň, Třinec a také nováček soutěže Olomouc a ve všech táborech byla k vidění celá řada nových tváří.

Radost hradeckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hradečtí hokejisté vyjeli na led s posilami i Troligou na zkoušku

Bez absencí začali hokejisté Mountfieldu Hradec Králové s přípravou na ledě. Tým se po třítýdenní dovolené sešel k prvnímu tréninku i s posilami obránci Jiřím Vašíčkem s Tomášem Slovákem a útočníkem Dávidem Skokanem.

Kouč Peter Draisaitl, jenž mužstvo dovedl v první sezoně po přesunu z Českých Budějovic do čtvrtfinále play-off, má nyní k dispozici na třicet hráčů. "Dnes to bylo ještě takové seznamovací, v úterý začneme naostro," řekl německý trenér, který počítá s tím, že kádr k tréninkům rozdělí do dvou skupin.

Vedle tří hlavních posil se na ledě objevil také třicetiletý slovenský útočník Tomáš Troliga, jenž je v Hradci na zkoušku. Šanci dostanou rovněž junioři René Piegl, Ondřej Kopta, Ondřej Kovářů a Jiří Uhlík, který přišel do Hradce z Plzně.

Seznam odchodů je poměrně dlouhý. Kádr opustili František Ptáček, Tomáš Harant, Michael Kolarz, Martin Podlešák, Lukáš Květoň, Josef Marha, Vladimír Škoda, Jakub Marek nebo Michal Švihálek.

Sport
zdroj: ČT4

Nováček z Olomouce začal trénovat i s pěti novými tvářemi

S pěticí nových hráčů zahájili přípravu hokejisté Olomouce. K extraligovému nováčkovi se poprvé připojil útočník Jakub Matai, jehož příchod ze Lva Praha Kohouti oznámili již na začátku července, dále obránci Jan Dresler s Peterem Hraškem a útočníci Marek Laš s Patrikem Machačem.

Sedmadvacetiletý Laš, který hrál naposledy v prvoligové Třebíči, přichází na hostování. Trojice Dresler, Hraško a Machač bude bojovat o smlouvy na zkoušce. Nejzkušenějším z nich je jedenatřicetiletý Dresler, jenž naposledy působil v Hradci Králové. Juniorský reprezentant Machač hrál v Kladně a Hraško ve Zvolenu.

"Máme přes měsíc na to, abychom postupně našli vhodné formace, aby si lajny sedly. Určitě bude i nějaké zúžení kádru, i když kluků není dramaticky tolik. Trénují s námi i naši odchovanci, nebude jim vadit, když budou hrát první ligu. Ale šanci má teď na začátku každý," uvedl po první tréninkové jednotce majitel klubu a jeden z trenérů Jiří Dopita.

Podle bývalého vynikajícího útočníka není vyloučeno další posilování. "Uvidíme, ještě možná bude nějaké doplnění. Podle toho, jak to bude vypadat herně v přípravných utkáních, budeme reagovat. Hráčů je na trhu poměrně hodně," řekl Dopita.

Nejvýraznější posilou Olomouce se ale v létě stal útočník Pavel Patera, který doposud působil v Kladně. Brankáře Tomáše Halásze by měl nahradit zkušený Jiří Trvaj, nováčky v kádru jsou rovněž Dávid Buc, Peter Zuzin a Martin Vyrůbalík. I Buc ale zatím přišel na zkoušku.

Sport
zdroj: ČT4

Slavia vyjela na led i s Vlasákem

Pod vedením nových trenérů a se značně obměněným kádrem zahájili přípravu hokejisté Slavie, mezi nimiž nechyběl navrátilec Tomáš Vlasák. Prvnímu bruslení předcházela devítitýdenní dřina na suchu, kterou Pražanům zpestřily speciální kolečkové brusle.

Kouč Ladislav Lubina spolu se svým asistentem Josefem Beránkem přivítali na startu současné fáze přípravy okolo třiceti hráčů. Nově přibyli útočníci Jan Heřman z německého celku ERV Chemnitz a Petr Stloukal, jenž hrál naposledy ve Finsku, kteří se budou v nejbližších týdnech ucházet o smlouvy. Klub již naopak nadále nepočítá s bekem Petrem Šenkeříkem, který se rozhodl zkusit angažmá v jiném klubu tuzemské nejvyšší soutěže.

"Jsou tu někteří kluci, co to mají na zkoušku. A samozřejmě je tu pro ně šance udělat ten první tým. A celou dobu se bavíme o tom, že bychom rádi získali ještě jednoho kvalitního centra. Těch variant je hodně, čeká nás ohledně toho důležitá schůzka s majitelem," prozradil Beránek.

Sport
zdroj: ČT4

Plzeň po odchodu několika opor vyjela na led

Už bez hrajícího generálního manažera a majitele klubu Martina Straky zahájili přípravu hokejisté Plzně. Ikona indiánů v březnu definitivně ukončila aktivní kariéru. Trenérský tým pod vedením Milana Razýma měl k dispozici 27 hráčů do pole a čtyři brankáře. Kouč pátého mužstva uplynulého ročníku ovšem na ledě postrádal zraněnou pětici útočníků.

"Bohužel nám chybí Ondra Kratěna, doléčující se po artroskopickém zákroku, Ryan Hollweg kvůli zranění nohy, Miroslav Indrák, čekající na odstranění mandlí, a až na začátku srpna dorazí staronová posila Nick Johnson, jenž má ale také určité zdravotní problémy," vyjmenoval Razým absence v plzeňské ofenzivě.

Kromě Američana Johnsona, vracejícího se z ročního angažmá v Německu, se po sezoně v sestupujícím Chomutově vrátil na západ Čech také další pamětník historického plzeňského titulu Slovák Jozef Balej. Kádr indiánů rozšířila ještě trojice mladých forvardů: odchovanci Dominik Kubalík s Matějem Beranem a Dominik Simon.

Útočné řady Škody naopak opustily vedle Straky dlouholeté opory Tomáš Vlasák a Radek Duda. Rozsáhlé obměny doznala rovněž defenziva. Brankářský tandem Matěj Machovský, Lukáš Mensator rozšířil dvacetiletý Patrik Polívka, vracející se do mateřského klubu ze zámoří. Obranné řady opustili Jiří Hanzlík, Daniel Seman, Tomáš Frolo, Tomáš Slovák a Dan Růžička.

Na jejich místa přišli zkušený Petr Kadlec, plzeňský odchovanec Lukáš Pulpán a Tomáš Prokop. S posilami obranných řad vyjádřil Razým spokojenost. "Změny pravidel s rozšířením útočného pásma určitě ovlivní styl hry. Obránci se stáhnou do užšího boxu a budou mít prostor na improvizaci, na kterou máme vhodné typy hráčů, jako je třeba Petr Kadlec," uvedl Razým, který na následujících osm týdnů připravil svým svěřencům náročný program.

Sport
zdroj: ČT4

Třinec v přípravě otestuje Draveckého a Gašparoviče

Se všemi sedmi letními posilami zahájili přípravu hokejisté Třince. Oceláři navíc v jejím úvodu otestují ještě slovenské útočníky Jakuba Gašparoviče a Vladimíra Draveckého.

Semifinalista minulé sezony vyjel k prvnímu tréninku ještě ve staré Werk Aréně s 33 hráči. Mezi šesti kompletními pětkami měl kouč Jiří Kalous všechny nováčky: bratry Milana a Lukáše Douderovy, Rostislava Kleslu, Tomáše Plíhala, Kamila Krepse, Lukáše Žejdla a Arona Chmielewského.

Seznam posil by mohli ještě rozšířit dva slovenští útočníci. Čtyřiadvacetiletý Gašparovič v uplynulé sezoně působil v Karagandě, o pět let starší Dravecký ve švýcarském Ajoie. "Přišli k nám na zkoušku. V průběhu příštích dnů se o nich rozhodne," uvedl Kalous. Slezané do přípravy přibrali i talentovaného mladíka a odchovance Davida Pastrňáka, kterého nedávno v draftu získal Boston.

Je nám líto, video expirovalo.
Novostavba třinecké Werk arény před dokončením
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články