Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jednatele Dukly Ščerbana policejní vyšetřování očistilo

Jihlava – Jednatel hokejového klubu Dukla Jihlava Bedřich Ščerban se podle policie nedopustil žádného protiprávního jednání. Kvůli hospodaření klubu na něj zkraje roku podal trestní oznámení radní města Jan Dršata (ODS). Vyšetřování skončilo, potvrdila mluvčí policie Dana Čírtková. Výsledek přivítali zástupci radnice, kteří se za Ščerbana postavili už v lednu.

Bedřich Ščerban
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Klub účastníka druhé nejvyšší domácí soutěže funguje jako společnost s ručením omezeným, která patří městu. "Tím byla očištěna naše společnost i dobré jméno pana jednatele," uvedl primátor Jaroslav Vymazal (ODS). Doplnil, že policejní vyšetřování potvrdilo to, o čem byl s dalšími radními města přesvědčen – že hokejová společnost je zdravá.

Vyjádření radního Dršaty se nepodařilo získat. Policie spolu s finančním úřadem prověřovala hospodaření hokejového klubu od roku 2008, kdy Ščerban převzal funkci jednatele, a to kvůli podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku a zkreslování údajů o hospodaření klubu. Podle policie ale nic z toho nebylo prokázáno. Ščerban kvůli trestnímu oznámení nabídl v lednu rezignaci, ale díky podpoře města, vedení klubu i fanoušků se rozhodl ve funkci zůstat.

Po skončení vyšetřování uvedl, se si kvůli policejnímu vyšetřování nevzal ani právníka. "Ani jsem o tom neuvažoval, protože mám čisté svědomí a nic jsem neprovedl," řekl bývalý reprezentant a držitel Zlaté hokejky z roku 1991. Jak se již dříve ukázalo, klubu kvůli nedostatku finanční hotovosti půjčoval vlastní peníze. Dukla Jihlava je s 12 tituly nejúspěšnějším tuzemským klubem, od roku 2005 však hraje druhou nejvyšší soutěž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články