Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zlínský hrdina Kašík: Vůbec jsem nečekal, že budu ve finále chytat

Zlín – Dvaadvacetiletý Libor Kašík kraluje zlínskému brankovišti. Na začátku semifinálové série proti Třinci si přitom trenér zlínských brankářů Richard Hrazdíra dělal z Kašíka legraci, že právě on bude chytat ve finále. Po čtrnácti dnech se ale Hrazdírova prognóza vyplnila a Kašík se hned na úvod předvedl ve velmi dobrém světle, hráčům Komety nedovolil skórovat.

Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Vůbec jsem nečekal, že budu ve finále chytat. Když jsem seděl na tribuně, tak jsem se tomu smál. Nevěřil jsem tomu, bral jsem to jako legraci," přiznal Kašík, který sice play-off začal jako zlínská jednička, ale rozhodující čtvrtfinálové zápasy odchytal Tomáš Štůrala. Ten také začal semifinále, Kašík se do branky dostal až ve třetím duelu a od té doby Zlín neprohrál.

Po zisku cenného skalpu Sparty působila Kometa neškodným dojmem. Podle Kašíka ale ani jeho tým nepodal ideální výkon. "Musíme být připraveni na to, že v dalším zápase budou hráči Brna lepší a musíme zabrat ještě víc," nabádal Kašík ke zlepšenému výkonu.

Kašík nechtěl první vychytanou nulu ve finále nijak přeceňovat. "Zápas je za mnou a už bych se k tomu nijak nevracel. Může před námi být šest těžkých zápasů a musíme se dívat dopředu. Když mi kluci pomohu, tak to bude dobré," podotkl dvaadvacetiletý brankář, který měl nejvíce práce ve třetí třetině. Připsal si v ní 16 zákroků.

K utkání se snažil přistoupit maximálně zodpovědně. "Snažím se soustředit na každou střelu, i když je to jen nahození od vzdálenější modré čáry," dodal Kašík, jenž v zápase zaznamenal celkem 34 úspěšných zákroků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články