Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Semifinále se přesouvá na jih Moravy. Brno hostí Spartu a Zlín přivítá Třinec

Praha – Semifinále play-off hokejové extraligy pokračuje třetími duely. V nejlepší pozici je prozatím Třinec, který přijíždí do Zlína s vedením 2:0 na zápasy a v případě výhry si může vybojovat hned tři mečboly. To druhá série lídra nemá. Brno i Sparta si totiž v Praze připsaly po jednom vítězství. Oba duely můžete sledovat exkluzivně na našem webu. Na ČT sport pak od 16:00 duel Zlína s Třincem a podle vývoje i utkání Brna se Spartou.

Zlín - Třinec 16:00 (ČT sport a web)

Zlín prohrál v Třinci 0:4 a 2:5, když doplatil zejména na nedisciplinovanost. Hráči PSG nasbírali celkem 48 trestných minut a v oslabení inkasovali tři branky. Úkol pro domácí zápasy je tak jasný - omezit vyloučení.

"První zápasy nám ukázaly, že tady je nesmírně důležitá disciplína. Za vyloučení jsou tvrdé postihy. Jestli to nezlepšíme, těžko můžeme proti Třinci pomýšlet na úspěch," uvedl trenér Rostislav Vlach. V obou domácích zápasech postrádat elitního beka Petra Zámorského, který má zastavenou činnost za faul na Martina Růžičku.

Vlach ale věří, že se jeho tým se složitou situací vyrovnaná a uspěje hned v neděli. "Motivace musí být, ale pouze motivace přiměřená. My máme zkušené hráče, kteří by si s tím měli poradit," dodal Vlach, jenž v letošním play off nasadil do hry již tři brankáře.

Třinec už znovu připomíná válec ze závěru základní části. Po úvodním čtvrtfinálovém zaváhání s Pardubicemi vyhrál šestkrát v řadě a dvakrát si doma poradil i s neoblíbeným Zlínem, který Oceláře dříve v play off pětkrát vyřadil.

"Nemyslím si, že by se zápasy ve Zlíně nějak lišily od těch, co jsme hráli doma. Přejeme si pokračovat a hrát dobrý hokej i ve Zlíně. Jdeme do toho s tím urvat hned třetí zápas," řekl třinecký asistent Václav Varaďa.

Ocelářům v sérii stále schází neproduktivnější obránce Ladislav Roth, který laboruje s poraněním v dolní části těla. S ohledem na příznivý vývoj série vynechá patrně i duely ve Zlíně.

Kometa Brno - Sparta Praha (18:00 ČT sport a web)

Výchozí situace Brna je oproti Zlínu lepší. Kometa dokázala vyhrát hned první zápas na ledě Sparty a teď věří, že favorita porazí i doma.

"Série je otevřená. Budeme chtít hrát svůj hokej a věříme, že hned první zápas vyhrajeme, znovu Spartu znervózníme a povedeme 2:1 na zápasy. A pak se uvidí dále," řekl asistent trenéra Karel Beran. Důležité podle něj bude, aby se Brno vyvarovalo podobného výpadku jako v první čtvrteční třetině, ve které třikrát inkasovalo. "Pak už jsme hráli vcelku dobře a Sparta už moc šancí neměla," dodal Beran.

Sparta bude zřejmě spoléhat na rychlé protiútoky a pokusí se tak převzít taktiku, se kterou Kometa uspěla v Praze. "Určitě budeme reagovat na hru soupeře a jsme připraveni upravit taktiku. Jak, to neřeknu," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Hlavní kouč Josef Jandač už před začátkem série uvedl, že bude hodně důležité, jak se Sparta vyrovná s bouřlivým prostředním ve vyprodané Kajot areně. "My jsme na to ale připraveni. Kamkoliv Sparta přijede, tak je to jako hadr na bejka. A pro Brno to platí obzvlášť. Jen věřím, že tomu nepodlehnou rozhodčí," řekl Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno se baví hokejem - před semifinále se Spartou
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články