Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta má Prezidentský pohár, Pardubicím stačil v Hradci jediný gól

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 46. kole Kladno 6:0 a zajistili si Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Druhá Plzeň, která doma podlehla Brnu 1:2, už má manko 19 bodů. Pardubicím stačil ve východočeském derby k výhře nad Hradcem šest vteřin před koncem prodloužení jediný gól. Třinec si doma poradil s Litvínovem, stejně tak Zlín se Slavií a Liberec s Karlovými Vary. Naopak Chomutov prohrává doma jako venku, tentokrát před vlastními diváky nestačil na Vítkovice, čímž si definitivně zajistil účast ve skupině o udržení.

Fanoušci Pardubic
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Třinec – Litvínov 6:2

Čtyřmi góly v poslední části zlomili hokejisté Třince duel s Litvínovem a po vítězství 6:2 zaznamenali osmou domácí výhru v řadě. Zápas byl dlouho na vážkách, po slepených gólech Lukáše Galvase a Martina Růžičky ze 46. minuty však Severočeši odpadli a venku poosmé za sebou prohráli.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261024-litvinov-odpadl-v-trinci-ve-treti-tretine-a-venku-poosme-v-rade-prohral/)

Zlín – Slavia 4:2

Hokejisté pražské Slavie prohráli ve Zlíně 2:4 a klesli před pauzou pro olympijské hry v Soči na jedenácté místo za Liberec. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky sehráli už pátý z celkově série sedmi venkovních zápasů a připsali si v ní čtvrtou prohru. Slavia svou bilanci může vylepšit až 20. února na ledě Vítkovic. Zlín si upevnil sedmé místo a na první šestku může před přestávkou ještě útočit také v Ostravě.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261034-slavia-se-po-prohre-ve-zline-propadla-na-11-misto/)

Chomutov – Vítkovice 3:8

Hokejisté posledního Chomutova prohráli ve 46. kole extraligy doma s Vítkovicemi 3:8, sérii porážek prodloužili už na 19 utkání a už jsou definitivně účastníky skupiny o udržení. Ostravané vyhráli devátý z posledních jedenácti zápasů a hájí svou pozici v první šestce pro přímý postup do čtvrtfinále.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261040-chomutov-prohral-s-vitkovicemi-a-ma-jistou-skupinu-o-udrzeni/)

Plzeň – Brno 1:2

Hokejisté Plzně podlehli Brnu 1:2 a jejich vítězná série na domácím ledě se tak zastavila na čtrnácti utkáních. Kometa sice na západě Čech brzy prohrávala, ale ještě do první přestávky srovnala a ve 26. minutě jí vítěznou brankou zajistil čtvrtou výhru z posledních pěti venkovních utkání Jan Hruška.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261029-plzen-po-ctrnacti-domacich-vyhrach-dobyta-raduje-se-brno/)

Liberec – Karlovy Vary 2:0

Hokejisté Liberce porazili na svém ledě Karlovy Vary 2:0 a posunuli se na desáté místo o bod před Slavii. Důležitý zápas dvou dosavadních sousedů v tabulce rozhodly branky Tomáše Urbana a Petra Vampoly, brankář Ján Lašák vychytal své první čisté konto v dresu Bílých Tygrů. Energie ztrácí po prohře na desítku pro play-off pět bodů.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261047-liberec-se-po-vyhre-nad-vary-posunul-na-desate-misto/)

Hradec Králové – Pardubice 0:1 P

Nesmírně napínavé drama nabídlo vyprodané východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, přestože bylo velice skoupé na góly. Excelovali zejména oba brankáři, kteří beze zbytku zlikvidovali šance v 64 minutách hry. Až nakonec rozhodla jediná chyba hradecké obrany, po které rozhodl šest vteřin před koncem o výhře Pardubic Radil.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261011-pardubice-vyhraly-v-hradci-golem-6-vterin-pred-koncem-prodlouzeni/)

Sparta – Kladno 6:0

Hokejisté Sparty porazili ve 46. kole Kladno 6:0 a zajistili si Prezidentský pohár pro vítěze základní části. Druhá Plzeň, která doma podlehla Brnu 1:2, už má manko 19 bodů. Sparťanský gólman Tomáš Pöpperle navíc 11. nulou v dlouhodobé části vyrovnal rekord Romana Málka ze sezony 2002/03.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/261041-sparta-porazila-kladno-a-definitivne-skonci-v-zakladni-casti-prvni/)

TABULKA po 46. kole

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články