Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nedobytný Litvínov, na severu nevyhrála ani Slavia

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili v 39. kole extraligy pražskou Slavii 4:2 a bodovali doma podesáté za sebou, z toho podeváté vyhráli. Verva rozhodla už v první třetině, když už v 16. minutě vedla 3:0. Slavia, která nastoupila i s posilou Jakubem Langhammerem z Hradce Králové, prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Litvínov dal v minulých dvou zápasech jediný gól, ale dneska si to rychle vynahradil. Otevřít skóre mohl už ve třetí minutě Rápáč, který se ocitl sám před Svobodou, ale minul. Slavia se ubránila při Skokanově trestu, ale v deváté minutě už inkasovala. Domácí se prosadili 10 sekund po skončení přesilovky, když Ručinský nabil zpoza branky volnému Jánskému. Za dvě a půl minuty se Severočeši radovali podruhé, když při Knotově vyloučení vypálil Kousalík od modré čáry a puk tečovaný hostujícím Žejdlem skončil za Svobodovými zády.

V 16. minutě navíc ujel Martynek a blafákem do bekhendu zvýšil na 3:0. Svobodu poté nahradil v brance Pražanů Furch. Blízko snížení byl v 17. minutě Skokan, ale jemu zabránil v zakončení před odkrytou brankou faulem Šlégr. Litvínov se v následném oslabení ubránil a udeřit poté mohl Jurčík, Furch však zasáhl.

Ve druhém dějství odolali domácí při dalším Šlégrově pobytu na trestné lavici, ale v 25. minutě kuriózně inkasovali. Brankář Francouz v domnění, že sudí budou vylučovat, zamířil ke střídačce a Sklenář z půlky hřiště trefil prázdnou branku. Slavia ožila a snížit mohl Tomica, jehož ale rozhodil včas při zakončení Stříteský. Domácí se oklepali a znovu hrozili, ale ve 32. minutě musel Francouz zneškodnit bekhdendový pokus Růžičky. Litvínov následně nevyužil 71 trvající přesilovku pěti proti třem, dokonce při ní musel Francouz zasahovat proti Bednářově ráně.

V úvodu závěrečného dějství nejdříve trefil Ručinský Furcha do masky a ve 44. minutě už Litvínov pojistil náskok. Na pravém kruhu dostal prostor Trávníček a poprvé v utkání kapituloval i Furch. Slávistická snaha o odpověď končila u Francouze, na druhé straně mohl ještě zvýšit Martynek. Slavia už jen zkorigovala výsledek 51 sekund před koncem po Bednářově trefě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Slavia

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:2 (3:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Jánský (Ručinský, Piroš), 12. Kousalík (Chaloupka, Lukeš), 16. Martynek (Trávníček, Jurčík), 44. Trávníček (Jurčík) - 25. Sklenář (Tomica), 60. Bednář (Krenželok, Kadlec). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5 124.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Posmyk, Šlégr, Pavlík, Stříteský, Chaloupka - Jánský, Piroš, Ručinský - J. Černý, Gerhát, Lukeš - Martynek, Jurčík, Trávníček - Rapáč, Smolka, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Slavia: A. Svoboda (16. Furch) - Kadlec, Wharton, Knot, Kolařík, Valach, Štich, Holub - Bednář, Langhammer, Krenželok - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Miloslav Hořava (Litvínov): "První třetina rozhodla. Dali jsme v ní tři góly, měli jsme výborný pohyb. Slavia je výborné mužstvo, takže se to pak vyrovnalo a byl to rychlý a náročný zápas pro obě mužstva. Jsme rádi, že jsme získali tři body."

Ondřej Weissmann (Slavia): "O utkání rozhodla první třetina. Inkasovali jsme dva góly za sebou vlastně z oslabení. Nějak jsme se z toho nemohli vzpamatovat, domácí přidali třetí gól a pak to pro nás bylo hodně těžké. Hru jsme vyrovnali, Litvínov ale dobře bránil a hrál zodpovědně dozadu. Moc šancí na to, abychom otočili utkání, jsme neměli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články