Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Kaberle s Rolinkem po debaklu: Takhle hrát v obraně nemůžeme

Gävle (Švédsko) - Čeští hráči sice svého prvního soupeře na turnaji Švédsko přestříleli 30:23, výsledný efekt však byl v tomto případě nulový. Turnaj Karjala započal pro český výběr vysokou prohrou 0:6 a zkušené opory Tomáš Kaberle i Tomáš Rolinek po debaklu přiznali, že v podobných výkonech národní tým nemůže pokračovat.

Utkání Švédsko - ČR
zdroj: ČTK/AP

"Myslím si, že výsledek je jiný, než to vypadalo na hřišti. Oni využili spoustu šancí. Kdybychom v první třetině něco dali, tak to mohlo být jiný. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Musíme hrát lépe zezadu, špatně jsme hráli ve středním pásmu," řekl Kaberle, který se v reprezentaci představil poprvé od olympiády ve Vancouveru 2010. "My si to k nim nenahodíme a oni se z toho dostávají do brejků, dva na jednoho nebo tři na jednoho. Takhle se hrát nedá. Musíme se tlačit do gólu a využívat naše šance," podotkl zkušený bek.

I kapitán Rolinek označil výsledek za krutý. "Nějaké šance jsme měli, ale neproměnili je. Druhá věc je, že jsme hráli špatně do obrany. Oni nás přečíslovali a dávali nám laciné góly. Nemyslím si, že nás měli přečtené a reagovali na náš systém. Spíše tím, že jsme do utkání dobře vstoupili, vykašlali jsme se na obranu a oni nás potrestali za každou chybu," přiznal Rolinek.

Švédové, kteří se v domácím prostředí představili poprvé od triumfu na letošním mistrovství světa, zápas v pohodě kontrolovali. I když hra byla opticky vyrovnaná. Hlavně se jim dařilo trestat české chyby a úspěšně zakončovat rychlé protiútoky.

Tomáš Kaberle:

"My jsme nebyli schopni dnes zvládnout jejich systém. Můžeme koukat na video, ale hlavně musíme hrát lépe z obrany. Jednoduše a ze zabezpečené obrany. My jsme se u nic moc nedrželi na puku. Přitom deset minut první třetiny i začátek druhé nebyl špatný. Jenže pak dostaneme gól, to nás sesadilo a chvíli jsme se hledali."

Hlavním problémem českého týmu je v posledních turnajích slabá produktivita. Reprezentantům se v koncovce nedařilo na mistrovství světa, na Českých hokejových hrách dali jen tři branky. "Máme problém dát gól, to není otázka jen dnešního zápasu. Pokud je nebudeme dávat, nebudeme vítězit. Kdybychom prohráli alespoň 0:1, tak je to lepší než schytat takový debakl," podotkl Rolinek.

V pátek se Češi přesunou do Helsinek, kde o víkendu nastoupí proti Finsku, v Euro Hockey Tour neporaženému, a poté proti Rusku. "Nemůžeme mít sklopené hlavy. Čekají nás ještě dva zápasy a musíme na ledě nechat všechno," řekl Kaberle. "Hlavně nesmíme ztrácet puky jako dnes, to je nebezpečné proti každému mančaftu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - ČR
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články