Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Univerzita Tomáše Bati na úvod Evropské ligy nestačila na slovenský Trenčín

Zlín – Univerzitní sport u nás získal další impulz. Dokonce mezinárodní ambice má Evropská univerzitní hokejová liga, v rámci které se střetla Univerzita Tomáš Bati (UTB) ze Zlína s Trenčínskou City Univerzity.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Evropské univerzitní hokejové ligy: Zlín - Trenčín

Hned ve své první společné sezoně vyhráli studenti zlínské univerzity titul akademického mistra republiky a v následujících letech se střetli například s kolegy z anglického Manchesteru nebo univerzity ve finském Jyväskylä. Přátelská utkání nyní nahrazují ostré mezinárodní bitvy, "Ševci" jsou totiž účastníky prvního ročníku evropské Univerzitní hokejové ligy.

Na premiérovém utkání nové soutěže nechyběl ani jeden z iniciátorů projektu, bývalý slovenský reprezentant Ĺubomír Sekeráš. "Univerzitní hokej by měl podporovat studenty a ty hráče, kteří se nedostali po juniorském věku do profesionálních týmů," domnívá se někdejší skvělý obránce.

Mateřský Trenčín veterána se zkušenostmi z NHL potěšil, nad Zlínem zvítězil 8:5. "Nevěděli jsme, do čeho jdeme, přeci jen šlo o první zápas v soutěži," řekl po utkání autor dvou branek domácích Tomáš Martyčák. Zlínský výběr čeká v mezinárodní lize i jedno české derby, 19. listopadu se UTB utká s Karlovou Univerzitou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články