Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov si připsal šestou porážku v řadě a zůstává poslední

Litvínov - Hokejisté Litvínova prohráli v 12. kole extraligy s Vítkovicemi 1:4 a připsali si již šestý nezdar za sebou. Severočeši jsou tak i nadále poslední. Hosté rozhodli duel ve třetí části, ve které vstřelili tři branky. Dvakrát se mezi střelce zapsal slovenský útočník Peter Húževka. 

Utkání Litvínov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí vstoupili do utkání aktivně, již ve druhé minutě mohl skórovat Hübl, ale ani nadvakrát proti Málkovi neuspěl. Poté prověřil vítkovického brankáře střelou od modré Stříteský, ale Málek opět dobře zasáhl. V 10. minutě se už Litvínov dostal do vedení. Černý napřáhl před modrou čárou a puk z jeho hole k překvapení všech zastavila až síť hostující branky.

Další šanci měl opět Hübl, Málek jeho jedovku vyrazil maskou nad branku. "Měli jsme spoustu příležitostí, ale nejsme schopni skórovat. Musíme začít okamžitě proměňovat naše šance," uvedl Jakub Černý. Ve 23. minutě Gula krásným pasem našel Martynka, na toho zývala prázdná branka, ale Málek skvěle zakročil. V polovině utkání měl další dobrou příležitost litvínovský štírek Martynek, ale tváří v tvář Málkovi opět neuspěl a tak začali vystrkovat růžky i hosté.

Nejprve Svačina z ostrého úhlu trefil pouze boční síť. Ale poté se již ve 36. minutě trefil z otočky v přesilové hře Húževka. Ostravanům rázem narostla křídla a bylo jich plné hřiště. Strapáč uháněl sám na Francouze, ale Trávníček se zodpovědně vrátil a puk na poslední chvíli vypíchl. Poté pálil Sloboda a Šedivý dorážel těsně vedle. V další šanci v závěrečných vteřinách tečoval Káňa Barinkovu přihrávku opět vedle branky a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části domácí v přesilové hře svírali svého soka, ale při střeleckých pokusech trefili vždy prvního bránícího hráče. A tak se ve 49. minutě trefil Barinka, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Další pohroma pro domácí nastala o čtyři minuty později, kdy Stříteského špatnou rozehrávku vystihl Huna, obešel Zemana a blafákem zvýšil na 3:1. Skóre v závěru utkání uzavřel střelou po vyhraném vhazování Húževka.

HC Litvínov - Vítkovice Steel 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 10. J. Černý (Sklenička) - 36. Húževka (Burger, J. Káňa I), 49. Barinka (Stehlík, Húževka), 53. Huna, 58. Húževka (Burger). Rozhodčí: Homola, Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6., Využití: 0:2. Diváci: 3650.

Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Pavlík, Kousalík, Gula, Sklenička - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Piroš, J. Černý, od 41. navíc Rapáč, Jurčík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Vítkovice: Málek - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, L. Kovář, Stehlík, Pastor - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - J. Káňa I, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Valčák, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Udělali jsme seskupení našich nejlepších hráčů. Tyhle hráči můžou Litvínov někam posunout, protože jsou nejkvalitnější. Na Vítkovice jsme vlétli, měli jsme řadu šancí a šli jsme do vedení. Myslím si, že jsme mohli po dvou třetinách vést 3:0 a takový klid by Vítkovice neměly. Na 1:0 se vyhrát nedá. Rozhodl gól na 2:1. Příčinu vidím v tom, že nejsme schopni překonat brankáře, i když si říkáme, že musíme střílet nahoru a střely jsou 10 cm nad led."

Peter Oremus (Vítkovice): "První třetina nebyla podle našich představ, měli jsme špatný pohyb, což se také projevilo na tom, že jsme ji prohráli. Od sedmé minuty druhé třetiny jsme hráli tak, jak jsme chtěli a byli lepší. Jsem rád, že jsme hráli na čtyři lajny a měli jsme síly. Závěr jsme už odehráli v klidu a vítězství je zasloužené."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články