Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jednou porážka přijít musela, shodli se slávisté Furch a Štich

Liberec - Jako poražení odešli hokejisté Slavie až z osmého extraligového zápasu. I tak však po porážce 1:2 po samostatných nájezdech nevyšli v Liberci bodově zcela naprázdno. Gólman Dominik Furch jim alespoň k bodu pomohl 25 úspěšnými zákroky, v rozstřelu ale lídr brankářských statistiky neuspěl ani jednou - překonali jej Jass, Nedvěd i Pospíšil.

"Liberečtí to provedli perfektně, zvládli dobře všechny nájezdy, nicméně vždy se to dá chytit. Mrzí mě hlavně ten třetí gól, tam mi to proklouzlo smolně mezi betony," popsal Furch rozhodující momenty zápasu. Slávisté sice poprvé v sezoně prohráli, ale i tak si z Liberce odváží alespoň bod a zůstávají v čele extraligové tabulky před svým rivalem Spartou. "Bohužel jednou to přijít muselo, ale neodjíždíme úplně s prázdnou," podotkl obránce David Štich, který přišel do Slavie v létě právě z Liberce.

Žádné velké hecování s bývalými spoluhráči před zápasem podle Šticha neproběhlo. "Bral jsem to jako každý normální zápas. S klukama z Liberce jsem sice stále v kontaktu, ale že by proběhlo nějaké speciální hecování, to ne," uvedl.

David Štich:

"Nebyl to z naší strany špatný zápas, dobře jsme bránili a dokázali jsme rychle odpovědět na vedoucí gól domácích. Nájezdy už jsou pak loterie a Liberec byl dnes šťastnějším týmem."

V základní hrací době i v prodloužení hráli prim oba brankáři, kteří za svá záda pustili shodně po jednom gólu. Furcha zaskočil střelou ze střední vzdálenosti liberecký útočník Tomáš Pospíšil. "Přišlo mi, že náš obránce puk lehce tečoval a nebo to Pospíšil trefil na placku a mně to trošku zaplavalo, puk měl zvláštní směr. Pro Liberec to byl hodně šťastný gól," řekla opora sešívaných.

Další zápas čeká Pražany v pátek, kdy doma hostí mistrovskou Plzeň. "Je odehráno osm kol, sice jsme poprvé prohráli, ale celá sezona je před námi a hned v dalším zápase se chceme vrátit na vítěznou vlnu," uvedl Štich. "Nebude to snadný zápas, Plzeň má výborný útok, ale chceme opět bodovat," doplnil Furch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih, ohlasy a nájezdy utkání Liberec - Slavia
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články