Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pardubicím se daří, ani Kladno jim nevstřelilo gól

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili ve 4. kole extraligy Kladno 4:0 a po úterní výhře nad Litvínovem (5:0) i druhém utkání na domácím ledě jasně ovládli. Druhým čistým kontem v sezoně přispěl k vítězství brankář Martin Růžička.

Pardubice do zápasu vstoupily velice aktivně a úvodní střídání se odehrávala výhradně před Cikánkem. V největší šanci nejprve Nosek netrefil před prázdnou brankou puk, poté Kousal trochu uspěchal zakončení z výborné pozice mezi kruhy. Kladno se více dostalo do hry až díky dvěma přesilovým hrám, z nich však Rytíři vytěžili pouze střely obránců Kaberleho a Doudery.

Druhou část poznamenala častá vyloučení, nerovný počet hráčů na ledě vyhovoval spíš domácím. Ve 24. minutě otevřel skóre utkání Zohorna, který dorazil Benákovu střelu od modré čáry. Při následné výhodě Kladna unikl Marha a ranou přes beka překvapil Cikánka. Povedenou desetiminutovku domácích dokončil třetím gólem při další přesilovce tečující Nosek.

Kladno mělo k dobru dostatek času v početní výhodě, ale nedokázalo překonat jistého Martina Růžičku. A nevyšlo to ani při hře pět na pět. Treille v jasné šanci minul branku, Machač s pukem na brankovišti mezi rozhozenými obránci nezakončil kvůli faulu. Hodně vzruchu přinesla přesilovka Kladna na začátku třetí třetiny.

Nejprve bleskový výpad s neúspěšným koncem podnikla dvojice Somík-Sýkora, poté hostující Havlíček prošel obranou a bekhendovou střelou trefil horní tyč. Pardubice v poklidu držely vedení i díky čtyřem přesilovým hrám v řadě. V té poslední se dvě minuty před koncem trefil od modré čáry obránce Benák a uzavřel gólový účet utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Kladno

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - Rytíři Kladno 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 24. T. Zohorna (T. Nosek, Benák), 27. Marha (Starý), 33. T. Nosek (Ďaloga, Benák), 58. Benák (T. Zohorna, T. Nosek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Jindra. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7 132.

Pardubice: M. Růžička - V. Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp - P. Sýkora, Kousal, Somík - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Marha, Starý - J. Veselý, Číp, Tybor. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Kladno: Cikánek - P. Hořava, Jankovič, Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, David Růžička - Eberle, Kuchler, Havlíček - Tenkrát, Patera, Dalecký - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Lukáč, Machač, Strnad. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Uvědomovali jsme si, že Kladno v posledním zápase nastřílelo hodně branek, a proto jsme se i během utkání hodně soustředili na defenzívu. Obranná hra celého týmu se výrazně zlepšila. Vyhráli jsme zaslouženě, ale vzhledem k počtu šancí jsme měli dát víc gólů."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Domácí byli dnes lepším týmem a zaslouženě získali tři body. Naštěstí jsme přežili úvodní tlak Pardubic a závěr první třetiny nebyl z naší strany špatný. Zápas rozhodly přesilové hry, neboť Pardubice tři využily a jednou se trefily i při naší výhodě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články