Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta začala přípravu na ledě, s týmem už byl i Rolinek

Praha - Hokejisté Sparty zahájili přípravu na ledě. Mezi 21 hráči do pole byla i poslední posila, kterou se v minulém týdnu stal útočník Tomáš Rolinek. Mezi tyčemi se střídali tři brankáři, přičemž navrátilce Tomáše Pöpperleho s Filipem Novotným doplnil zkušený Fin ve službách pražského Lva Petri Vehanen.

Sparťané během přípravy
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"První tréninky nerad hodnotím. Je to takové volnější bruslení, aby si hráči osahali výstroj. Je to každý rok stejné," řekl novinářům trenér Josef Jandač, jemuž udělal radost zvrat v jednáních o Rolinkovi. Toho Sparta sice napoprvé odmítla, ale nakonec její dres oblékne. "Tomáš je hráč, které já mám velice rád. Je to bojovník a dříč, není to pouze hokejista, který by sbíral body," uvedl Jandač.

"V kabině umí vytvořit takové podmínky, aby byl tým bojovný, a to je také velice důležité," vyzdvihl kouč, jenž byl s kapitánem Rolinkem součástí týmu, který před třemi lety vybojoval v Německu překvapivý titul mistrů světa. Po ledě se proháněli i útočníci s reprezentačními zkušenostmi Lukáš Pech s Petrem Kumstátem.

Od bývalého karlovarského dua se hodně očekává. Jandač jim dá patrně prostor, aby svoji souhru ukázali i ve Spartě. "Je to dvojice, která spolu dlouhodobě nastupovala, dařilo se jim. Je pravděpodobné, že spolu začnou, a pak se uvidí, jak jim to půjde." Na tréninku chybělo pouze kvarteto mladíků: gólman Vojtěch Sedláček, obránce Marek Hrbas a útočníci Dominik Simon a Martin Procházka.

"Oni se zapojili se Lvem (Praha), který šel na led o den dřív. Bylo to tak domluvené, protože tam měli nějaké marody. Nám to vyhovovalo, protože mladí kluci byli o několik dní déle na ledě, zažili si nové mužstvo a hráče. Je to pro ně jenom dobře," vysvětlil Jandač. Zatímco jednotlivé formace bude teprve skládat dohromady a přemýšlet o dalších variantách složení útoků i obranných dvojic, o tom, kdo bude nosit kapitánské "céčko", už má prý jasno. Kapitána vybere sám.

"Nejprve se to ale ode mě dozvědí hráči," prohlásil Jandač. Sparta zahájí sérii devíti přípravných utkání soubojem s Atlantem Mytišči. Poté ji už čekají zápasy v European Trophy. "První dva tři zápasy jsou vždy strašně těžké, ještě nám do té doby zbývá asi sedm tréninků, abychom se trošku sehráli a zažili si návyky, co po nás trenér bude chtít. Uvidíme, jak to dopadne, ale Atlant posílil a bude takhle na začátek hodně těžkým soupeřem," připustil Rolinek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články