Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jágr září i bez gólu. Dokud se vyhrává, nevadí mu to

Boston - Ani ve třetím finálovém utkání play-off zámořské NHL neukončil hokejový útočník Jaromír Jágr čekání na premiérový gól v letošních bojích o Stanleyův pohár. Jedenačtyřicetiletá hvězda se ale na ledě rozhodně netrápí, čehož si všímají i zámořská média. Jágr se na pondělní výhře Bostonu 2:0 nad Chicagem podílel asistencí na druhý gól, celkem čtyřikrát vystřelil a po zápase byl tradičně v pohodě.

Jaromír Jágr
zdroj: Getty Images

"Už jsem dal dost gólů, myslím. A nemusím dávat další. Jasně, měli bychom to snazší vyhrávat, kdybych se občas trefil, ale dokud i tak vyhráváme, nevadí mi to," citoval ho web iSport.cz.

Na druhé výhře Bruins ve finálové sérii měl Jágr velkou zásluhu. V 35. minutě našel v přesilové hře křížnou přihrávkou před brankou volného Patrice Bergerona, který pohodlně upravil na konečných 2:0. Díky této asistenci si připsal 197. bod v play-off a v historických tabulkách se tak osamostatnil na pátém místě, které dosud sdílel s Paulem Coffeym.

"Podívejte, nejsem zase tak špatný hráč. Nejsem sice už tak rychlý, ale vidím. A i ruce mám pořád dobré. Tak mě přece trochu oceňte, ne," smál se Jágr po dotazu, zda chtěl přesně takhle svému spoluhráči přihrát.

"Opici" si Jágr ze zad nesundal

Kouč Claude Julien dokonce Jágra poslal na led i při první části soupeřovy závěrečné power play, aby mohl případně skórovat do prázdné branky. A podle všeho jej byl připraven poslat zpět na hřiště i na posledních 12 sekund, kdy hrálo Chicago v šesti proti čtyřem. "Chtěl mi pomoct sundat tu opici ze zad. Ale já mám opice rád," přiznal s úsměvem Jágr.

Zámořská média v Jágrově případě opět připomínají, že pro vedení Bruins byl slavný kladenský odchovanec až druhou volbou při snaze posílit se v závěru základní části sezony. Původně chtěl klub angažovat Jaromeho Iginlu, který ale zamířil z Calgary do Pittsburghu. Až poté se rozhodl získat z Dallasu Jágra.

"A vzhledem k tomu, jak Iginla v Pittsburghu vyhasl a jaký má Jágr pozitivní dopad na Boston - na ledě i mimo něj, je to to nejlepší, co se Bruins v průběhu roku stalo," podotkl Adam Gretz z webu CBS sports. "Je to jeden z hlavních důvodů, proč je tým dva zápasy od druhého vítězství ve Stanleyově poháru v posledních třech letech," dodal Gretz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články