Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ton i Čajánek nadále pokračují ve svých klubech

Praha - Hokejový útočník Petr Ton bude nadále působit v pražské Spartě. Aktuálně druhý nejlepší střelec klubové historie podepsal s extraligovým týmem novou roční smlouvu. Ve svém týmu bude nadále pokračovat i další extraligová persona - Petr Čajánek se dohodl na pokračování spolupráce se Zlínem. 

"Je to hráč, který ovládá kanadské bodování nejen klubové, ale i extraligové. Řekli jsme si oba, co od následující sezony očekáváme. V tomto ohledu jsme se dohodli na spoustě věcí," uvedl trenér Josef Jandač. "Druhou věcí byla technická stránka jeho kontraktu, kde bylo potřeba dojít ke kompromisu z obou stran. Je třeba říci, že se nejednalo o finance," dodal.

Devětatřicetiletý útočník působí ve Spartě od roku 2003 a momentálně mu chybí jeden gól, aby dostihl klubového rekordmana Jiřího Zelenku. "Ve Spartě jsem zažil dobré i špatné časy a jsem s ní spjatý. Jsem rád, že mohu pokračovat ve své kariéře i nadále tady," uvedl Ton, který za Spartu nastřílel v průběhu deseti sezon 253 gólů.

V týmu Pražanů naopak končí slovenský útočník Marek Hovorka, který do klubu přišel v průběhu sezony z Kladna. Nyní byl z kádru uvolněn a do přípravy na nadcházející ročník se již nezapojil. "Je jedním z hráčů, kteří přepustí místo mladším klukům, již musejí podle nových svazových regulí mít své místo v týmu. Je to podobný případ jako třeba Sacha Treille nebo Adam Lapšanský," řekl Jandač.

Ve Zlíně pokračuje kapitán Čajánek

Kapitán hokejistů druhého týmu extraligy Zlína Petr Čajánek se dohodl s vedením klubu na prodloužení smlouvy do 30. dubna 2014. Do letní přípravy se zapojí 1. června, předtím po návratu ze zahraničí podepíše smlouvu. O týden později odletí s týmem na soustředění do Turecka.

"Definitivně jsme se s Čajánkem domluvili dnes. Jednali jsme osobně po sezoně, nyní jsme komunikovali na dálku, protože je delší dobu mimo Zlín. Kontrakt je připravený, podepíšeme jej až po jeho návratu ze zahraničí koncem května. To je také důvod, proč se k týmu připojí až na začátku června," uvedl na klubových stránkách jednatel Patrik Kamas.

Sedmatřicetiletý Čajánek byl v základní části extraligy, kterou Zlín vyhrál a získal Prezidentský pohár, nejproduktivnějším hráčem týmu: nasbíral 44 bodů za 18 branek a 26 asistencí. V play off patřil také k hlavním oporám týmu společně s Petrem Leškou, oba si v 19 zápasech připsali 12 bodů.

Slovák Bartečko posilou Chomutova

Hokejisty Chomutova posílí zkušený slovenský útočník Ľuboš Bartečko. Šestatřicetiletý mistr světa z roku 2002 strávil letošní sezonu v dresu Lva Praha. Do české extraligy se vrátí po deseti letech, v ročníku 2003/04 působil v pražské Spartě. "Podepsali jsme smlouvu na jeden rok, s možností roční opce," uvedl trenér a sportovní manažer Chomutova Jiří Čelanský.

Chomutov už dříve oznámil příchod jeho krajana Jozefa Baleje z mistrovské Plzně a útok posílí také další hráč se zkušenostmi z NHL Jaroslav Svoboda, juniorský mistr světa z roku 2000. Do obrany klub získal Tomáše Malce z Komety Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články