Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Češi mohou proti Švédsku posílit naději na triumf v EHT

Brno - Čeští hokejisté mohou na Českých hrách v Brně v utkání proti Švédsku posílit své naděje na celkový triumf v Euro Hockey Tour. V tabulce jsou o skóre druzí za Ruskem, se kterým se utkají na závěr turnaje v neděli. Přímý přenos sledujte od 14:00 na ČT sport a našem webu.

"Už když jsme v Malmö porazili Rusko, tak jsem říkal, že když porazíme doma Finy a Rusy, tak budeme první. Chceme Euro Hockey Tour vyhrát a určitě pro to uděláme maximum. V Brně chodí hodně diváků a hrajeme také pro ně," řekl trenér Alois Hadamczik.

Ve čtvrtek jeho svěřenci zdolali Finsko 3:2, Švédsko zvítězilo doma v Jönköpingu nad Ruskem 4:2. "Bude to podobný zápas jako proti Finsku. Švédové více napadají, nedají pokoj hned u nás v pásmu. S tím se musíme vyrovnat. Možná budou mít líp propracovanou obranu," uvedl kouč.

Se Švédskem, které Češi na loňském mistrovství světa ve Stockholmu vyřadili po výhře 4:3 ve čtvrtfinále, mají v této sezoně lepší bilanci. Vyhráli v listopadu v Liberci 3:1 a v únoru v Malmö 2:0, v prosinci v Moskvě podlehli 0:4. "Všechny zápasy v Euro Hockey Tour jsou náročné. Chtěl bych hlavně, aby tým zopakoval výkon s takovým nasazením a vůlí jako ve čtvrtek proti Finsku," podotkl Hadamczik.

Ofenzivu posílí nejproduktivnější hráč play-off Kovář
  
V brance místo Jakuba Kováře nastoupí Alexander Salák, v obraně se zařadí do sestavy místo Tomáš Mojžíše Marek Trončinský a v útoku se objeví místo Zbyňka Irgla a Lukáše Pecha Tomáš Rachůnek a také Jan Kovář, který ještě ve čtvrtek odpočíval po mistrovských oslavách Plzně. V ofenzivě zůstane znovu mimo hru Jiří Sekáč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hadamczika čekají další dva zápasy na Českých hrách

"Vránova lajna hrála velice slušně. Zbyněk Irgl nebude hrát, protože začal brát antibiotika, jinak bych formaci s Jirkou Novotným a Petrem Hubáčkem nechal taky pohromadě," prohlásil Hadamczik. "Budeme hrát opět na šest beků. Chceme opakovaně vidět Linharta a Voráčka, oba mě hodně příjemně překvapili. Nechybovali, ustáli osobní souboje. Chceme hráče vidět, aby opakovaně předvedli výkon."

Salák, který působí ve Färjestadu, chytal v této sezoně ve všech třech zápasech proti Švédsku. "Mají vždycky výborný mančaft a hrají dobrý hokej. Myslím, že to bude skvělé utkání. Doufejme, že Brňáci zase vytvoří skvělou atmosféru jako v prvním utkání. Těšíme se na to," řekl Salák, který se těší na své první vystoupení v Kajot Areně.

Pravděpodobná sestava: Salák - Voráček, Čáslava, Krejčík, Nakládal, Linhart, Trončinský - Kašpar, Novotný, Hubáček - Hertl, Vrána, Tenkrát - T. Rachůnek, Koukal, I. Rachůnek - Gulaš, Jan Kovář, Vondrka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články