Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vondrka byl nespokojen s produktivitou, Salák se omlouval za chybu

Bratislava – Především špatná produktivita a neproměňování šancí. To je dle útočníka Michala Vondrky hlavní důvod, proč čeští hokejisté prohráli i druhé utkání se Slovenskem. "Kdybychom proměnili šance, které jsme od půlky zápasu měli, tak jsme s přehledem vyhráli. Tak dvě tři jsme měli. Slováci ale hráli lépe, bruslili a byl to fofr. Vyhráli zaslouženě," řekl Vondrka.

Zápas Slovensko - Česká republika
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

Vondrka ocenil i výkon brankáře soupeře Jaroslava Januse, se kterým hrál ve Slovanu Bratislava. "Je to výborný gólman. Dnes to ale byla spíš naše nemohoucnost," uvedl.

Účastník loňského světového šampionátu dvě porážky se Slovenskem nepovažuje za tragédii. "Oni mají dobrý mančaft. Je to ale příprava, nám se konsoliduje tým a věřím, že budeme hrát lépe. Hlavně musíme lépe hrát ve středním pásmu a bránit. Už v Praze jsme si to prohráli tím, že jsme za stavu 2:0 začali útočit a nikdo nebránil," podotkl Vondrka.

První start v závěrečné přípravě si připsal brankář Alexander Salák, který se k týmu po skončení klubové sezony připojil v pondělí. A v permanenci byl hned od začátku. "Slováci na nás vlítli, s čímž jsme trochu počítali. Naštěstí jsme to chytli, což se nám ale nepovedlo ve druhé třetině i ve třetí," uvedl Salák, který si připsal 28 úspěšných zákroků. "Prvních pět minut jsem myslel, že umřu. Pak už to šlo. Bylo tu ale hodně velké horko, takže jsem se snažil o třetinách dost odpočívat," řekl.

Druhou inkasovanou branku vzal na sebe. "Byla to moje chyba. Měl jsem kluky podržet. Slovenský brankář podal lepší výkon než já, to byl ten rozdíl," řekl možná až příliš sebekriticky.

Stejně jako Vondrka ale z druhé porážky nedělal tragédii. "Tyhle zápasy jsou pořád přípravné. Bereme v úvahu sílu Slovenska, ale tohle s námi nic neudělá. Rozhodující zápasy přijdou na mistrovství světa," podotkl.

Závěr zápasu byl lehce nervózní, od 47. minuty se na ledě odehrálo hned několik šarvátek. "Vše to začalo tím, že Hudy (Hudáček) do někoho strčil, když jel k nám do vrátek (na střídačku). A to se nedělá. Vrhli jsme se na něj. Pak Miro Šatan říkal, že to vše začalo na něj. To je ale jedno. Bylo to nervózní, ale to k tomu asi patří," uvedl Vondrka.

"V závěru to bylo trošku vyhecované. Samozřejmě, že jsme byli trošku frustrovaní, že jsme nemohli vstřelit branku. Zápasy se Slováky jsou ale vždy dobré. Má to tempo, nasazení, emoce. Dnes si to lidi z Bratislavy užili," dodal Salák.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Slovensko - Česká republika
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články