Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Byl to extrémně těžký zápas," řekl po výhře nad Boleslaví Nedvěd

Liberec – V rozhodující moment ukázal, kdo je lídr a nejzkušenější hráč týmu. Kapitán Liberce Petr Nedvěd rozhodl gólem v přesilovce pět na tři klíčové utkání baráže o extraligu a stal se jednou z hlavních postav u důležité výhry Bílých tygrů nad Mladou Boleslaví, díky níž uhájili extraligovou příslušnost.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Byl to odfáraný zápas, extrémně těžký. Bylo vidět, že nikdo nechtěl udělat chybu. Takhle těžký zápas už jsem dlouho nehrál," řekl Nedvěd po zápase.

Při přesilovce pět na tři se rozhodl vzít odpovědnost na sebe. "Z téhle pozice umím góly dát a podařilo se to. Trefil jsem to přesně tak, jak jsem chtěl. Když se mi povede takhle vystřelit, a to nemyslím arogantně, tak je těžké to chytit," uvedl jedenačtyřicetiletý centr.

"Věděli jsme, jak brání ve třech. Proto jsem se vydal s pukem od modré čáry dopředu a věděl jsem přesně, co chci udělat," řekl Nedvěd.

Zápas nakonec rozhodlo z pohledu hostů hodně přísné vyloučení Tomáše Nouzy, kterého sudí poslali za atak na Tomáše Bulíka do kabin s pětiminutovým trestem. Původně přitom rozhodčí zákrok neodpískali, ale poté po poradě nabídli domácím klíčovou výhodu.

"Byl to z jejich strany zbytečný faul, byl potrestaný a my jsme toho využili. Věděli jsme, že musíme dát gól. Naštěstí pak přišlo vyhození puku, pět na tři, a nám se to podařilo," uvedl Nedvěd.

Ocenil výkon soupeře, ale poukázal i na fakt, že na kluzištích soupeřů se Mladé Boleslavi v baráži příliš nedařilo. "A toho jsme chtěli využít. Měli jsme dobrý pohyb, což byl základ. Vytvořili jsme si více šancí, měli i jasné gólovky, ale nepodařilo se nám skórovat. Trefili jsme vlastního hráče nebo jejich. Ale zvládli jsme to tam," uvedl.

Zda pro Nedvěda dnes skončila sezona, nebo se pokusí prosadit do kádru pro mistrovství světa, nechtěl krátce po posledním duelu baráže řešit. Stejně jako to, zda bude pokračovat v kariéře. "Teď si to do sytosti oslavíme, jsme rádi, že se nám to povedlo. Hlavně po psychické stránce to bylo nesmírně těžké. Všichni jsme si uvědomovali, co by se stalo, kdybychom to nezvládli," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih baráže Liberec - Mladá Boleslav

Že by Liberec mohl poslední duel sezony prohrát a sestoupit z extraligy, si prý Nedvěd nepřipouštěl. "Ale i to se samozřejmě mohlo stát. Nepřemýšlel jsem ale nad tím," řekl Nedvěd, který podle svých slov odehrál zřejmě nejdůležitější zápas v libereckém dresu v kariéře.

"Samozřejmě, že bychom si přáli hrát spíš finále, ale to se bohužel nestalo. Důležitost byla obrovská. Strašák byl velký," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články