Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Dvořák zařídil Anaheimu dvěma góly výhru nad Edmontonem

New York - Radek Dvořák zářil – dvakrát skóroval a především díky němu Anaheim zvítězil 2:1 nad Edmontonem. Český hokejista byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Šestatřicetiletý hokejista, který zaznamenal v soutěži podvacáté vícególový zápas, otevřel skóre bekhendovou střelou do odkryté branky a v čase 47:48 úspěšnou dorážkou zlomil podruhé v utkání nerozhodný stav.

Radek Dvořák a Saku Koivu
zdroj: Getty Images

Anaheim - Edmonton 2:1

"Bylo to o skvělé hře celé lajny," řekl Dvořák, jenž nastupuje v jedné formaci se Saku Koivem a Danielem Winnikem. "Snažíme se všechno tlačit do brány a z toho plynou příležitosti k dorážkám. Já už jsem pak jen byl ve správný čas na správném místě," řekl český útočník, který s týmem podepsal smlouvu po skončení sezony ve Švýcarsku.

"Věděl jsem, že jdu do jednoho z nejlepších týmů v lize, a moc si to užívám. Vůbec jsem přitom nečekal, že se by se mi mohl někdo ozvat po sezoně ve Švýcarsku. Je to paráda. Jsem velmi rád a šťastný za každý den a trénink s těmito hráči," pokračoval Dvořák. V utkání se blýskl i sprintem, při kterém přebruslil devatenáctiletého Ryana Nugenta-Hopkinse.

Boston - Carolina 6:2

Jaromír Jágr nastoupil ve druhé řadě Bostonu s novými spoluhráči Bradem Marchandem a Gregory Campbellem. A přestože mělo nově složené trio za sebou pouze jeden trénink, podílelo se dvěma góly na vítězství 6:2 nad Carolinou. Jágr si připsal dvě asistence, po nichž zvyšoval Marchand v úvodní třetině z 1:0 na 3:0.

"Odehráli jsme dobrý zápas, fungovalo to. Sice jsme spolu trénovali jen jednou, ale dokázali jsme jeden druhého na ledě najít," komentoval souhru útoku Marchand, který si pochvaloval i střelecké procitnutí týmu. "V posledních utkáních jsme moc gólů nedali, tak bylo fajn užívat si útočný hokej," dodal Marchand.

Hosté se prosadili až v poslední třetině za stavu 0:5, kdy v 51. minutě dvakrát skórovali. U prvního gólu asistoval Jiří Tlustý. "Nemyslím si, že bychom hráli v první třetině tak špatně, jak ukazuje skóre. Ale někdy se stane, že to tam napadá, a musíme se s tím poprat," uvedl útočník Hurricanes Jeff Skinner.

Colorado - Calgary 1:3

Roman Červenka vyrovnávacím gólem nastartoval obrat Calgary, které vyhrálo v Coloradu 3:1. Přihrávku si u jeho trefy připsal krajan Roman Horák, který v roli asistenta figuroval i u vítězné branky. V dresu poražených na sebe upozornil bitkou Jan Hejda. Český obránce ale v souboji s Corym Sarichem rány jenom přijímal a odešel poražený.

Coloradu chyběl Milan Hejduk, který sice po problémech s ramenem už začal trénovat, ale nezdá se, že by se měl brzy vrátit na led. Calgary se muselo obejít bez Jiřího Hudlera, který má zdravotní potíže v horní části těla. Podle trenéra Boba Hartleyho se ale nejdená o nic vážného.

Vancouver - Phoenix 2:0

Na hranici postupové osmičky balancují v Západní konferenci hráči Phoenixu, kteří prohráli ve Vancouveru 0:2 a na devátém místě ztrácejí na play-off tři body. Coyotes, za něž nastupuje čtveřice českých hokejistů, si vylámala zuby na defenzivě soupeře v čele s Corym Schneiderem. Gólman Canucks si připsal pátou nulu v sezoně a v této statistice společně s dalšími dvěma brankáři vede.

Toronto - NY Rangers 4:3

S postupem hazardují i New York Rangers. Jeden z předsezonních adeptů na zisk Stanley Cupu prohrál v Torontu 3:4 a na desátý Winnipeg má k dobru jen dva body. Hlavním strůjcem výhry kanadského týmu byl Phil Kessel, který vstřelil dva góly a na jeden přihrál.

Výsledky NHL

Boston - Carolina 6:2 (3:0, 2:0, 1:2)

Branky: 8. a 18. Marchand (na obě Jágr), 4. Peverley, 24. Ference, 31. Caron, 57. Horton - 51. Dwyer (Tlustý), 51. Bowman. Střely na branku: 36:42. Diváci: 17 565.

Toronto - NY Rangers 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Branky: 40. a 50. Kessel, 12. Van Riemsdyk, 32. O˙Byrne - 35. a 43. R. Nash, 49. Stepan. Střely na branku: 28:34. Diváci: 19 437.

Colorado - Calgary 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky: 22. B. Malone - 31. Červenka (Horák), 37. Cammalleri (Horák), 57. Tanguay. Střely na branku: 40:34. Diváci: 13 444.

Anaheim - Edmonton 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky: 18. a 48. Dvořák - 42. Schultz. Střely na branku: 38:28. Diváci: 15 148.

Vancouver - Phoenix 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky: 8. Kesler, 59. Hamhuis. Střely na branku: 41:19. Diváci: 18 910.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články