Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pardubice s Říhou na střídačce vydřely výhru nad Plzní

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili ve 42. kole extraligy Plzeň 4:3, a ukončili tak sérii čtyř porážek za sebou. O jejich výhře rozhodl gól Martina Barteka 69 sekund před koncem. Západočeši díky tomu prohráli popáté za sebou, i nadále jsou ale v čele extraligy. Pardubice vedl poprvé ze střídačky Miloš Říha, který dnes převzal tým po odvolaném Mojmírovi Trličíkovi. Říha byl oficiálně jmenovaný do funkce manažera A týmu úřadujícího mistra.

Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Oba týmy nastoupily v retrodresech bez reklam, ale hlavní událostí byl comeback Říhy na pardubickou střídačku. Trenérský post převzali David Pospíšil s Jaroslavem Landsmanem a museli po 52 vteřinách polknout hořkou pilulku. Nedůraz zkušených obránců Píši s Vašíčkem a nešťastný odraz puku od Tybora se postaral o to, že z nevinné akce dal expardubický Havíř první gól utkání V 8. minutě se domácí už radovali z vyrovnání, ale místo potvrzení gólu šel na trestnou lavici Bartek pro nedovolené bránění.

Pardubice měly v první třetině více ze hry, ale chyběla jim přesnější koncovka. Plzeň důrazně bránila a snažila se o rychlé protiútoky, kterými ale nezaměstnávala Růžičku. V úvodních pěti minutách druhé třetiny se musel Růžička pořádně ohánět a zlikvidoval spršku střel plzeňských hráčů. Pardubicím vyšly přesuny ve složení útočných trojic a dokázaly otočit skóre zápasu. Ve 25. minutě vyrovnal Píša a ve 29. minutě Buchtele poslal domácí do vedení. Z toho se ale domácí dlouho neradovali.

O minutu a půl bylo srovnáno, gólu Baleje ale zřejmě předcházel neodpískaný faul plzeňského hráče. Západočeši měli dvě šance strhnout vedení na svou stranu, ale příležitosti Straky a Kratěny brankář Růžička likvidoval. Kapituloval až necelou minutu před druhou přestávkou, kdy ujeli Kovář s Pletkou, který neměl problém trefit odkrytou branku. Ve třetí třetině byli hosté opět agilnější, na domácí hráče platila jejich rychlost a důraz.

Velkou šanci navýšit plzeňské vedení měl ve 44. minutě Vlasák, ale Růžičku prostřelit nedokázal. Ve 49. minutě se ale radovali Východočeši, když Benák od modré překvapil plzeňskou obranu i gólmana Mazance, který se po zranění vrátil do branky Indiánů. Oba týmy se snažily rozhodnout utkání v řádné hrací době. V 55. minutě byli blízko vedení opět domácí hráči, ale Cetkovský se neprosadil. Po Mozíkově chybě poté střílel Zohorna vedle. V 59. minutě už ale rozhodl Bartek.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 25. Píša (Endál), 29. Buchtele (Kousal, Radil), 49. Benák (Bartek, Cetkovský), 59. Bartek (T. Zohorna) - 1. Havíř (Pletka), 30. Balej (Johnson, St. Pierre), 40. Pletka (Jan Kovář, Kratěna). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Kis, Pešek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 9 323.

Pardubice: M. Růžička - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Gawryletz, Mocek - Bartek, T. Nosek, Somík - Endál, T. Zohorna, Tybor - Radil, Cetkovský, Buchtele - J. Veselý, Kousal, Semorád. Manažer: Říha, trenéři: Pospíšil a Landsman.

Plzeň: Mazanec - Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Slovák, St. Pierre, Havíř, Boháč - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Hollweg - Petruška, Lev, Johnson - Dvořák. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Miloš Říha (Pardubice): "Porazili jsme velmi silné a zkušené mužstvo, byl to pohledný zápas před výbornou kulisou. V závěru jsme měli víc štěstí, protože tu třetí třetinu jsme nezačali dobře, Plzeň tam měla dvě šance. Neustálým tlakem a bojovností jsme si ale tři body zasloužili."

Milan Razým (Plzeň): "Oba týmy dneska předvedly velmi kvalitní výkon, čímž přispěly k oslavám pardubického hokeje. Vedení se přelévalo z jedné strany na druhou, skončilo na té domácí. Porážku dnes můžeme zařadit mezi ty, za které se nemusíme stydět. Předvedli jsme daleko lepší výkon než v posledních zápasech, ale na vítězství to nestačilo. Za předvedenou hru jsme si asi bod zasloužili, ale hokej je takový. Štěstíčko jsme dneska neměli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články