Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov vyhrál důležitý souboj s Karlovými Vary

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili v 36. kole extraligy Karlovy Vary 3:1 a svého dnešního soupeře přeskočili v tabulce soutěže. Piráti tak jsou dvanáctí, Energie třináctá. Karlovy Vary jsou i nadále nejhorším týmem na kluzištích soupeřů, na kterých získaly jen jedenáct bodů.

Chomutov - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

První třetina skončila bez branek, ale více šancí na vstřelení gólu měli hosté. Největší hned na začátku Bicek, který trefil lapačku domácího brankáře Kostúra. Slovenský gólman vychytal i krajana Skladaného. Čtyři minuty před koncem úvodní části trefili hosté tyč, když Zucker dorážel Košťálovu střelu z bezprostřední blízkosti. Domácí měli největší šanci těsně před koncem třetiny. Treille s Kůsem ale přečíslení dva na jednoho gólově zakončit nedokázali. Hned první vyloučení přispělo ke vstřelení branky.

Ve 24. minutě putoval na trestnou lavici hostující Zaťovič za podražení, domácí si během přesilové hry šanci nevypracovali, ale šest sekund po skončení výhody Hřebejk s velkou dávkou štěstí a s tečí bránícího hráče vstřelil úvodní branku. O čtyři minuty později se Chomutov dostal do dalšího přečíslení dva na jednoho, tentokrát už Gajovský krásně předložil puk Frolíkovi a zámořská posila Severočechů trefila poloodkrytou karlovarskou branku.

Největší šanci hostů měl v 36. minutě Skladaný, který pod ležícím Kostúrem trefil tyč. Třetí třetina začala příležitostí domácích, David Hruška trefil tyč a za nedovolené bránění byl vyloučen hostující Gulaši. Přesilovka ale žádné příležitosti domácím nepřinesla. Karlovy Vary se ve třetí třetině snažily tlačit do útoku, ale domácí pozorně bránili a nedovolili jim vypracovat si brankové příležitosti.

Třetí gól vstřelili domácí při power play hostí, když se ale hrálo pět na pět, protože Karlovy Vary hrály oficiálně v oslabení. Poslední slovo měl hostující Nosek, který dvě sekundy před koncem při přesilovce pět na tři zkazil Kostúrovi možné čisté konto.

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Hřebejk (Kraft, Mrázek), 30. Michael Frolík (Gajovský, D. Hruška), 59. Kraft - 60. D. Nosek (Pech, J. Drtina). Rozhodčí: Smitka, Kalivoda - L. Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4 569.

Chomutov: Kostúr - Mrázek, Rýgl, Pulpán, Palin, Rutta, Trefný, Pavlas, Macháček - Důras, Kraft, Hřebejk - D. Hruška, Gajovský, Michael Frolík - Lušňák, Sikora, Hromas - Račuk, Kůs, Y. Treille. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, J. Látal, Gulaši, Gründling, Grman, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Skladaný, V. Polák, Vachovec - Pohl, Skuhravý, Doležal - Zucker, J. Heřman, Košťál. Trenéři: Žemlička a Kverka.

Mikuláš Antonik (Chomutov): "První třetina se nám nepovedla, chtěli jsme hrát trochu jinak. Vary byly aktivnější, vytvořily si pár šancí, ale my jsme to ustáli. Důležitý byl první gól, který se nám povedlo vstřelit. Sice se štěstím, ale to bylo důležité. Pak jsme odskočili na 2:0 a řekli jsme si, že budeme hrát pozorně ve středním pásmu, dávat to rychle z třetiny, abychom neumožnili vytvořit Varům souvislejší tlak. Pak jsme opět s trochou štěstí přidali třetí gól v závěrečné power play. V závěru jsme udělali chybu při střídání, hráli jsme ve třech a dostali jsme gól. Pro nás je ale důležité, že jsme dnes získali tři body."

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Myslím, že utkání moc krásy dnes nepobralo. Byl to boj. Rozhodla první branka, bylo jasné, že kdo vstřelí první gól, bude v utkání hodně na koni. Bohužel nám tam propadl těsně po přesilovce Chomutova nešťastný gól a vždy od desáté minuty každé třetiny byl led špatný a tlačit se na tom ledě do zakončení bylo ohromně těžké. Před druhou brankou jsme udělali chybu, kde nám Chomutov odjel dva na jednoho a ztrestali to. Stále jsme se snažili se stavem něco udělat, ale ve venkovních zápasech my nedáváme góly. To, že padne gól v poslední sekundě, je dobré pro hráče, ale s jedním gólem se vyhrávat nedá."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články