Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec porazil Chomutov i díky hattricku Květoně

Třinec - I dva góly nové posily Jiřího Hudlera dopomohly hokejistům Třince v dnešním 31. kole extraligy k vítězství 6:4 nad Chomutovem. Útočník Calgary načal Piráty první brankou necelé čtyři sekundy před koncem první části, ale rozhodující náskok si Oceláři vytvořili ve druhém dějství, když v rozmezí necelých tří minut vstřelili tři branky. Hattrickem se blýskl David Květoň, Oceláři využili čtyři přesilovky.

Třinec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Ačkoliv domácí po reprezentační přestávce nasadili jen tři pětky, ani s nejnovější akvizicí Hudlerem nemohli nabrat optimální tempo. Výsledkem byla rozkouskovaná a rozháraná první dvacetiminutovka, v jejímž průběhu diváci moc šancí neviděli. Skóre mohl otevřít v 16. minutě nejlepší extraligový střelec Růžička, ale ve vyložené příležitosti zblízka trefil pouze spoluhráče Varaďu, který projížděl brankovištěm. Když už to vypadalo, že v první části gól nepadne, necelé čtyři sekundy před jejím koncem prošla Hudlerova střílená přihrávka, pravděpodobně s chomutovskou tečí, až do sítě.

Piráti hned v úvodu druhé části soupeři zatopili v přesilové hře, ale dvě nadějné situace Hrušky gólem neskončily. Jistý gól pak promarnil i Růžička, který sice kličkou obelstil Kostúra, ale bekhendem už puk nedokázal zasunout do odkryté branky. Proto se do třetice už prosadil Hruška, který bekhendovou kličkou a střelou pod břevno nedal Hamerlíkovi šanci. Třinec dnes ale zápas rozhodl v početních výhodách a speciální pětkou, do které kouč Turek nasazoval i Hudlera.

Když se Růžičkovi nedařilo střelecky, vzal na sebe roli nahrávače a Květoňovi po jeho křížném pasu stačilo jen nastavit čepel na správné místo. Dvě minuty nato Oceláři využili i třetí přesilovku, i když Květoň skóroval s velkým štěstím: Hrabalovu ránu od modré čáry totiž za brankovou čáru mimoděk usměrnil bruslí. Knokaut pak hostům zasadil Hudler, který o 31 sekund později dorazil puk do branky počtvrté. To už bylo příliš na gólmana Kostúra, který mezi tyčemi uvolnil místo Hanuljakovi.

Těsně před koncem třetiny příklepem zavěsil Důras, ale domácí už měli zápas ve své režii. Propásli sice minutovou přesilovku pět na tři, ale Adamský jim po rychlém protiútoku vrátil tříbrankový náskok. Hezkou kombinací Hrušky s Palinem Chomutov znovu snížil, ale pak završil svůj hattrick Květoň, když do branky doklepl Hudlerovu dělovku do tyče. Poslední slovo měl čtyři minuty před koncem Frolík.

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 6:4 (1:0, 3:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 20. Hudler (M. Růžička, Varaďa), 32. D. Květoň (M. Růžička, Hrabal), 34. D. Květoň (Hrabal, Zíb), 35. Hudler (Hrabal), 45. Adamský (D. Květoň), 52. D. Květoň (Hudler, M. Růžička) - 27. D. Hruška (Zálešák, Michael Frolík), 40. Důras (M. Procházka, Gajovský), 46. Palin (D. Hruška, Pulpán), 56. Michael Frolík (Pulpán). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Jindra, Skopal. Vyloučení: 5:12, navíc Palin (Chomutov) 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 3377.

Třinec: Hamerlík - Roth, Galvas, Hrabal, Zíb, Lojek, Ovčačík - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Orsava, Hudler, Zagrapan - D. Květoň, Peterek, Adamský - Polanský. Trenéři: Turek a Janků.

Chomutov: Kostúr (35. Hanuljak) - Palin, Pulpán, Rýgl, Mrázek, Jurčina, Trefný, Pavlas - D. Hruška, Zálešák, Michael Frolík - Lušňák, Y. Treille, Hřebejk - Důras, Kraft, M. Procházka - Seman, Gajovský, Hromas. Trenéři: Antonik, Liška a Mikšovic.

Josef Turek (Třinec): "Ze začátku to byl vyrovnaný zápas, my jsme v něm měli i trošku štěstí v některých situacích. Tři sekundy před koncem první třetiny jsme ale dokázali dát gól, který byl spíše vlastní od nohy chomutovského hráče. Ve druhé třetině se nám dařilo využívat přesilové hry. Výborně zahrál Jirka Hudler, ale pochválit musím všechny kluky. Hra na pohled asi nebyla tak pěkná, ale důležité je, že jsme doma vyhráli."

Stanislav Mikšovic (Chomutov): "Důstojnou roli jsme hráli jen chvilku, pár střídání. Pak jsme měli jedenáct vyloučených, i když víme, že Třinec patří v přesilovkách k nejlepším týmům v extralize. Dneska to dokázal a dal nám čtyři góly. Zápas jsme rozhodli vlastní nekázní. Budeme to muset v kabině řešit, protože to není poprvé. Musí se něco stát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články