Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

"Cestovatel" Duda zkusí štěstí v extraligovém Liberci

Liberec - Hokejový útočník Radek Duda našel krátce po předčasném konci v extraligovém Chomutově nové angažmá. Třiatřicetiletý hráč bude hájit barvy Liberce, se kterým se domluvil na spolupráci do konce sezony. Dres Tygrů premiérově oblékne již ve večerním zápase proti Karlovým Varům. Duda je druhou posilou do útoku, kterou aktuálně poslední tým extraligy získal. Ve čtvrtek se Liberec dohodl se Slavií na příchodu Tomáše Pospíšila.

Radek Duda
zdroj: ČT24

"Protože tým se výsledkově i herně nachází v tíživé situaci a navíc nás postihla rozsáhlá marodka v řadách útočníků, hledali jsme vhodné doplnění kádru. S Radkem Dudou jsme se na jeho angažmá domluvili velmi rychle. Věříme, že se v Liberci nastartuje a i s jeho pomocí se vrátíme do bojů o postup do play-off," uvedl generální manažer Ctibor Jech.

Duda se s Piráty dohodl na ukončení spolupráce ve čtvrtek. Podle vedení Chomutova nenaplnil očekávání nováčka soutěže, navíc prý nebyl ochoten stoprocentně se obětovat pro klub. Samotný hráč uvedl, že se cítil nevyužitý a nechtěl hrát ve třetím nebo čtvrtém útoku.

V Liberci by důrazný útočník měl dostat prostor, Tygrům v sestavě chybějí zranění Jaroslav Kudrna a Tomáš Urban. Po reprezentační přestávce navíc klub nečekaně opustily i dvě posily ze zámořské NHL Wayne Simmonds a Chris Stewart. "Budeme chtít využít Radkův pozitivní potenciál. Je to produktivní útočník a navíc velký bojovník," řekl Jech.

Duda skončil v minulém ročníku druhý v kanadském bodovaní extraligy. V této sezoně odehrál za Chomutov 18 zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky, přidal jedenáct asistencí a byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. V minulosti hrál za Spartu, Slavii, České Budějovice nebo Plzeň, působil i v zámoří, Rusku, Finsku, ve Švédsku nebo Švýcarsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články