Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pardubice zásluhou hattricku Hemského porazily Slavii

Pardubice - Hokejisté Pardubic zvítězili nad pražskou Slavií 5:2 a postaral se o to hattrickem útočník Aleš Hemský. Úřadující mistr tak zabral po třech porážkách a spravil si chuť po páteční prohře s Kladnem 6:9. O osudu utkání se rozhodlo už v první třetině, kterou Východočeši vyhráli 3:0.

O první vzrušení se postaral v osmé minutě domácí bek Kindl, který v oslabení trefil tyčku Kopřivovy branky. Při Sklenářově vyloučení pak opět Kindl zamířil do horní tyče, což potvrdil i videorozhodčí. Domácí ale přesilovku nakonec využili, když se prosadil kapitán Somík. Pak přišly velké chvíle dua Hemský - Krejčí. V 15. minutě zužitkoval Hemský ideální přihrávku Krejčího a za tři minuty si posily pro výluku v NHL při přesilovce Pardubic spolupráci zopakovali. Hemský střelou přes obránce zvýšil na tříbrankový rozdíl.

Na začátku druhé třetiny měla herně navrch Slavia a ve 24. minutě snížil Jelínek. Hosté dostali soupeře pod tlak, ale žádnou vážnější gólovou šanci si nevytvořili a neprosadili se ani v přesilovce při Kolářově vyloučení. Po 17 vteřinách třetí třetiny Pardubice pojistily svůj náskok. Obrannou polovinou Slavie prolétl Hemský a dovršil hattrick. Pražany rychlý gól nepoložil, stále hráli otevřeně a ve 47. minutě se podruhé v utkání trefil Jelínek a zápas byl opět napínavý.

V 52. minutě Kindl zachránil svůj tým od pohromy, když vyrazil Hertlovu střelu mířící za Salfického záda. Naopak v 56. minutě dal pátý gól Pardubic Buchtele a pojistil tak výhru svého týmu, který doma nad Slavií zvítězil poprvé od 7. února 2010. Pardubičtí tak ukončili sérii pěti domácích proher s týmem kouče Vladimíra Růžičky v řadě.

HC Pardubice - Slavia Praha 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Somík (Bartek, V. Kočí), 15. Hemský (Krejčí, Vašíček), 18. Hemský (Krejčí, Kindl), 41. Hemský (Benák, Kolář), 56. Buchtele (Kousal, T. Nosek) - 24. P. Jelínek (V. Růžička ml.), 47. P. Jelínek (Krenželok, Kuboš). Rozhodčí: Homola, Husička - Jindra, Skopal. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:0. Diváci: 8231.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, Kindl, Ďaloga, V. Kočí, Vašíček - Hemský, Krejčí, Starý - Bartek, T. Zohorna, Somík - T. Nosek, Kousal, Buchtele - Šagát, Beech, Semorád. Trenéři: Hynek a Lubina.

Slavia: Kopřiva - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Šulc, Dresler - Hertl, Alinč, Tomica - Stránský, Kalla, Krenželok - Sklenář, V. Růžička ml., P. Jelínek - Žejdl, Skokan, Poletín. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Zahráli jsme dobře v první třetině, ve druhé se Slavie zvedla a hrála výborně. O výsledku utkání rozhodla branka v první minutě třetí třetiny. Slavia bojovala až do konce a my jsme v půlce třetí třetiny měli strach o výsledek a bylo to na naší hře znát. Určitě jsme rádi, že po té páteční estrádě jsme utkání dneska zvládli a získali jsme tři body."

Vladimír Růžička (Slavia): "Špatně jsme vstoupili do utkání, v první třetině jsme dostali tři góly, a to se proti takovému soupeři jako jsou Pardubice hraje těžko. Druhá třetina byla z naší strany poměrně slušná. Za stavu 1:4 jsme ve třetí třetině nesložili zbraně, snížili jsme a měli jsme tam pak ještě jednu tutovou šanci, ale bohužel to tam nespadlo. Pak jsme dostali pátý gól a Pardubice si to pohlídaly. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, protože Pardubice v posledních utkáních nebodovaly."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články