Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jandač skončil na lavičce Lva, nahradit by ho mohl Růžička

Praha – Série sedmi porážek a pokles z prvního až na jedenácté místo Západní konference KHL znamenají konec Josefa Jandače na trenérské lavičce HC Lev Praha. Nováčka Kontinentální ligy dočasně povedou do reprezentační přestávky asistenti Jiří Kalous a Vitalij Karamnov. Spekuluje se, že Jandač by mohl zamířit do Liberce, kterému se v nové sezoně pod Marianem Jelínkem také příliš nedaří. Lev by prý rád angažoval Vladimíra Růžičku, pokud ten se rozhodne opustit Slavii. Generální manažer Lva Normunds Sejejs alespoň přiblížil, že klub neuvažuje o angažování ruského kouče.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandač skončil u hokejistů Lva Praha

Poslední kapkou pro vedení Lva byla čtvrteční domácí porážka s CSKA Moskva 2:3. Pražský klub si tak připsal devátou porážku z uplynulých deseti zápasů a v Bobrovově divizi mu patří předposlední místo. Nepodařená série kontrastuje s výborným vstupem pražského celku do premiérové sezony v KHL, při kterém vytěžil z devíti zápasů sedm vítězství a ocitl se dokonce v čele soutěže.

Normunds Sejejs, generální manažer HC Lev: "Mužstvo potřebuje impulz. Celý tým vyměnit nemůžeme, nový kouč by pomoct mohl." 

V poslední době se však tým topí ve výsledkové krizi. "Bohužel naše výsledky v poslední době nebyly uspokojivé a v reakci na to jsme se odhodlali k odvolání hlavního trenéra," uvedl generální manažer klubu Normunds Sejejs. "Chci poděkovat trenéru Jandačovi za jeho práci, byl důležitým prvkem budování naší sestavy v průběhu léta," prohlásil.

Kdo přijde za Jandače?

Kdo by mohl Jandače nahradit, se zatím jen spekuluje. Nejčastěji zaznívá jméno Vladimíra Růžičky, ten je však pevně spojen se Slavií, a tak mnozí pochybují o jeho ochotě k "přestupu" do KHL. Vedení Lva ale podle Sejejse vybírá hned z několika kandidátů. "Adeptů je dost. Nyní potřebujeme s čistou hlavou zvolit tu nejlepší variantu," uvedl Sejejs. O ruském kouči prý v klubu neuvažují.

Výkony týmu mají oživit i dvě nové posily. V pátek získal Lev reprezentačního brankáře Jakuba Štěpánka z Petrohradu a slovenského útočníka Tomáše Tatara. Tým nyní čekají další čtyři utkání na domácím ledě, v příštím týdnu se střetne s Novokuzněckem, Chabarovskem, Novosibirskem a v sobotu 3. listopadu se Slovanem Bratislava. Pak bude následovat v KHL reprezentační pauza pro turnaj Karjala ve Finsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články