Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sparta s novým koučem prohrála i derby na ledě Slavie

Praha - Hokejisté pražské Sparty prohráli v derby na ledě Slavie 2:3 a ani s novým koučem Václavem Sýkorou nezastavili sérii porážek. Nebodovali posedmé za sebou a zůstávají v extralize poslední. Zápas rozhodl v 58. minutě Tomáš Hertl. Do O2 areny zavítalo 6771 diváků, což je nejnižší návštěva na derby od října 2006, když se hrálo rovněž v domácím prostředí Slavie.

Utkání Slavia - Sparta
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta, posílená o navrátilce ze Lva Praha Tomáše Rachůnka a Lukáše Vantucha z Liberce, měla v úvodu hned několik šancí, když Furch vyrazil pokusy Tona a Pacovského a Milam s Krstevem nezamířili přesně. I Neuvirth musel být ostražitý, v osmé minutě na něj nevyzrál blafákem Růžička. Vzápětí měl další možnost domácích Červenka, ale při úniku minul branku.

V pokračující aktivitě Slavie si posila Sparty z Washingtonu poradila s Hertlovou tečí i další Červenkovou šancí. Z vedení se radovala ve 13. minutě Sparta, když střelou z mezikruží přesně k pravé tyči oslavil svůj návrat Tomáš Rachůnek. Vyrovnat mohl Sklenář, jehož pokus Neuvirth vyrazil. V 17. minutě se puk odrazil k osamocenému Růžičkovi a bylo to 1:1. Branku Slavie v tu chvíli opustil Furch a nahradil jej Kopřiva.

V druhém dějství se nejdříve hosté ubránili při trestu Jánského. Ve 26. minutě málem vrátil Spartě vedení Hlinka, jemuž ztížil zakončení Mickův faul. Vzápětí šel pykat i Šulc a v přesilovce pěti proti třem se trefil po Hlinkově přihrávce Ton. Slavia stejnou výhodu trvající 58 vteřin po trestech Philippa a Milama nevyužila. V 36. minutě ale znovu vyrovnala, když střelu Kempného tečoval Poletín.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Sparta odolala při čtyřminutovém trestu Milama a v 50. minutě byla blízko vedení, ale střelu Bahenského zastavila tyč. Při trestu Pacovského nejdříve zahrozili v oslabení Tenkrát s Vantuchem, na druhé straně měl možnost Sobotka. Slavia zůstala i po přesilovce v náporu a v 58. minutě se radovala z vítězné trefy. Po Alinčově střele dorazil puk do prázdné branky Hertl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Sparta

Slavia Praha - Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. V. Růžička ml. (P. Jelínek, Kadlec), 36. Poletín (Kempný, Micka), 58. Hertl (Alinč) - 13. T. Rachůnek (Jánský), 27. Ton (J. Hlinka, Vallin). Rozhodčí: Hribik, Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:1. Diváci: 6771.

Slavia: Furch (18. Kopřiva) - Kadlec, Kučný, Šulc, Dresler, Kuboš, Kolařík, Kempný - Pospíšil, Červenka, V. Sobotka - Hertl, Alinč, Krenželok - P. Jelínek, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Kalla, Poletín - od 21. navíc Micka. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Sparta: Neuvirth - Philipp, Vallin, Milam, Krstev, Gawryletz, D. Kočí - Pacovský, J. Hlinka, I. Rachůnek - Ton, Foster (21. Bahenský), Tenkrát - Jánský, Vantuch, T. Rachůnek - Žálčík, Simon, Forman. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Ondřej Weissmann (Slavia): "Očekávali jsme těžké utkání. I když se Spartě nedaří, tak má kvalitní mužstvo. Navíc změna (trenéra) je vždycky pro hráče impulz. Proto jsme se na zápas dost připravovali. V první třetině byly šance na obou stranách, brankáři chytali velice dobře. Hra byla vyrovnaná, jsme rádi, že se nám rozstříleli další hráči. Musíme víc zapracovat na přesilovkách, ty se nám nedařily. Furch dostal jednu ze střel do krku na tepnu, udělalo se mu nevolno, zatočila se mu hlava. Má na krku otok, z toho důvodu odjel z brány."

Václav Sýkora (Sparta): "Všichni ví, v jaké jsme situaci a jak důležité pro nás bylo získat i třeba jeden bod. K tomu jsme měli blízko, před rozhodující brankou jsme dali tyč a mohlo to skončit i obráceně, ale to jsou kdyby. Bohužel se nám to nepodařilo, dostali jsme rozhodující gól z prostoru, který nám dělal problémy celý zápas. V předbrankovém prostoru jsme tu situaci nakonec neuhlídali a dostali jsme z bezprostřední blízkosti gól. Chtěl bych ocenit hru v oslabení, protože jsme se ubránili ve třech proti pěti i ve všech situacích ve čtyřech proti pěti. Mužstvo prokázalo vůli bojovat a mělo nasazení, od toho přístupu k zápasu se musíme odrazit dál a snažit se odstranit nedostatky, které ve hře jsou."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články