Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta otočila zápas v Liberci, Třinec se prostřílel do čela

Praha - Ve šlágru 2. kola hokejové extraligy zakusila Sparta "bílé peklo" v aréně libereckých Tygrů. Hosté první třetinu prohráli 1:2, ale ještě do druhé sirény vývoj skóre otočili a zpod Ještědu si vezou všechny body po vítězství 4:2. Druhé vítězství si připsaly i další čtyři týmy. Vítkovice vynulovaly Zlín a Valachy porazily 3:0, Třinec pak uspěl v poměru 5:2 v Karlových Varech a vede tabulku. Plzeň pokazila Slavii domácí premiéru, naopak Brno domácí zápas s Kladnem zvládlo. Na poslední místo klesly České Budějovice po prohře v Litvínově. Kolo uzavře úterní televizní dohrávka mezi Pardubicemi a chomutovskými Piráty.

Utkání Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 2:4

Hokejisté Sparty vyhráli v Liberci 4:2 a poprvé od října 2007 se dočkali na ledě Bílých Tygrů plného bodového zisku. Pražané po úvodní části sice prohrávali 2:1, ale v druhém dějství otočili výsledek Jaroslav Hlinka a Jan Hanzlík, v závěrečné třetině pak ještě skóroval Ivan Rachůnek.

Utkání Slavia Praha - Škoda Plzeň
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

Slavia Praha - Škoda Plzeň 1:3

Plzeň vyhrála na ledě Slavie 1:3 a v novém ročníku ještě neztratila ani bod, Pražané naopak na první zisk čekají. O výhře indiánů, kteří nastoupili opět bez kapitána Martina Straky, rozhodli Dan Růžička a Ondřej Havlíček. Za Slavii sice snížil v 54. minutě v přesilovce pěti proti třem Tomáš Hertl, ale vítězství Plzně potvrdil při hře domácích bez brankáře Jozef Balej.

Kapitán Vítkovic Jiří Burger
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:0

Vítkovice porazily Zlín 3:0 a po druhém kole zůstávají bez ztráty bodu. Dvěma góly jejich výhru zařídil Jiří Burger. Zlín se domácím vyrovnal v počtu vypracovaných šancí, ale hostující střelce doslova uhranul gólman Roman Málek, který perfektní výkon ozdobil 54. čistým kontem kariéry.

Utkání Kometa Brno - Rytíři Kladno
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:1

Hokejisté Komety Brno zdolali v domácí premiéře Kladno 3:1, když rozhodli dvěma góly v závěrečné třetině. Loňští finalisté zužitkovali dvě přesilové hry, při nichž se prosadili střelecky obránci Jozef Kováčik a Radim Bičánek, třetí gól přidal Miloslav Hořava z trestného střílení.

HC Litvínov - HC České Budějovice 3:1

Hokejisté Litvínova porazili České Budějovice 3:1 a připsali si první vítězství v sezoně. Hosté sice na severu Čech vedli, ale domácí vývoj duelu brankami Juraje Majdana a Františka Lukeše obrátili. Hostující obránce Ptáček vyrovnal 1035. startem rekordní extraligový zápis jiného bývalého beka Josefa Řezníčka v české nejvyšší soutěži.

Utkání Karlovy Vary - Oceláři Třinec
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Energie Karlovy Vary - Oceláři Třinec 2:5

Hokejisté Třince zvítězili na ledě Karlových Varů 5:2 a dostali se s plným počtem bodů díky nejlepšímu skóre do čela tabulky. Oceláři sice prohrávali po první třetině 1:2, ale zápas zlomili na svou stranu třemi góly ve druhém dějství. Dvěma góly a jednou asistencí se podílel na výhře útočník Martin Růžička.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články