Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vítkovice v přípravě vyhrály, Budějovice podlehly v nájezdech

Ostrava/Jekatěrinburg - Hokejisté Vítkovic zdolali v prvním domácím přípravném utkání na nový ročník extraligy slovenského vicemistra Košice 3:1. Českobudějovický Mountfield vstoupil do turnaje O cenu gubernátora Sverdlovské oblasti Kamenný kvítek v Jekatěrinburgu prohrou s pořádajícím Avtomobilistem 4:5 po samostatných nájezdech.

Vítkovice sehrály druhý duel po čtvrteční porážce na ledě prvoligové Olomouce 2:3 a proti týmu českého trenéra Radima Rulíka kvůli probíhající rozsáhlé rekonstrukci ledové plochy v ČEZ Aréně nastoupili v multifunkční hale. Ostravany dostal v úvodu druhé části do vedení Radim Hruška a ve 44. minutě zvýšil Szturc. Necelé čtyři minuty před koncem snížil Halas, ale výsledek potvrdil do prázdné branky druhou trefou v utkání Szturc.

České Budějovice po páteční domácí výhře nad Barysem Astana 5:4 po samostatných nájezdech tentokrát s dalším účastníkem KHL stejným výsledkem prohráli. V úvodní třetině Mountfield dvakrát vedl, ale na trefy Soudka a Kašpaříka odpověděli Makarov a Simakov. Domácí pak díky dalšímu gólu Simakova a českého forvarda Josefa Straky vedli 4:2, ale Mertl se Švihálkem vynutili nájezdy. V nich rozhodl v šesté sérii střelec večera Simakov.

Vítkovice - Košice 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 44. a 60. Szturc, 21. R. Hruška - 57. Halas.

Avtomobilist Jekatěrinburg - Mountfield České Budějovice 5:4 po sam.
nájezdech (2:2, 2:1, 0:1)
Branky: 11., 29. a rozhodující sam. nájezd Simakov, 8. Makarov, 34. J.
Straka - 5. Soudek, 9. Kašpařík, 37. Vráblík, 48. Švihálek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články