Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Dvacítka v generálce na MS porazila USA

Česká Třebová - Česká hokejová reprezentace do dvaceti let porazila v generálce na blížící se mistrovství světa juniorů tým Spojených států amerických 5:2. Svěřenci trenéra Miloslava Hořavy rozhodli o své výhře nad bronzovým mužstvem z minulého šampionátu ve druhé třetině, kdy překonali brankáře soupeře hned čtyřikrát.

Překonaný brankář
zdroj: ČTK

Čeští hokejisté se v úvodu zápasu ubránili obrovskému tlaku Američanů, poté sami nevyužili minutovou přesilovou hru a nakonec se v 19. minutě ujali vedení. Dokonce v oslabení otevřel skóre zápasu kapitán Frolík. Další důležité kroky k výhře udělali svěřenci kouče Hořavy na začátku druhé třetiny, kdy přidali další dvě branky do americké branky.

K prvnímu přesilovkovému gólu Čechům pomohla chyba brankářské jedničky soupeře Palmera, jenž přejel červenou čáru, musel povinně střídat a jeho nerozchytaný náhradník Smith po jedenácti vteřinách inkasoval. Palmer se poté vrátil do zápasu, ale krátce na to kapituloval i on.

Poté sice zámořští hráči v přesilovce překonali výborně chytajícího Kováře, ale produktivnější byli i nadále domácí reprezentanti. K radosti vyprodaného stadionu v České Třebové se o čtvrtý gól postaral Voráček a poté Bártek opět v oslabení překonal Smithe, který se v polovině duelu vrátil mezi tři tyče, popáté. Akcie Česka dále držel zejména vynikající Kovář, jenž předvedl několik skvělých zákroků.

Ve třetí třetině už ale bývalý českobudějovický brankář, jenž letos působí v zámoří, zůstal na střídačce a na ledě se objevil Daneček. Toho sice překonal v 52. minutě vanRiemsdyk, ale na výhře českých reprezentantů to již nic nezměnilo.
    Český tým vstoupí do světového šampionátu této věkové kategorie ve středu 26. prosince, kdy se od 20:00 utká v Pardubicích s obhájci titulu z Kanady, která kraluje této věkové kategorii již tři roky po sobě.

Výsledek:
Česká republika "20" - USA "20" 5:2 (1:0, 4:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Frolík (Bořuta), 21. Buřuta (Jordán), 23. Skokan (Ondráček), 28. Voráček, 35. Bártek (Meidl) - 27. vanRiemsyk (Sanguinetti), 52. vanRiemsdyk (Schroeder).

Sestava ČR: Kovář (41. Daneček) - Bořuta, Jordán, Parýzek, Piskáček, Prokop, Suchý, Kundrátek, Kajínek - Látal, Frolík, Květoň - Semorád, Voráček, Bartek - Meidl, Strapáč, Szturc - Sklenář, Ondráček, Kuběna.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články