Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Plekanec: Před turnajem bychom bronz brali

Helsinky - Kapitán hokejové reprezentace Tomáš Plekanec vzal na sebe semifinálovou porážku se Slovenskem, ke které pomohl svou chybou, tentokrát si ale naplno užíval výhru nad Finskem a zisk bronzových medailí na mistrovství světa. "Kdyby nám to někdo řekl před turnajem nebo před čtvrtfinálovým zápasem, že budeme mít bronzovou medaili, tak bychom ji vzali," řekl Plekanec.

Tomáš Plekanec s Aloisem Hadamczikem
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Ve čtvrtfinále český tým narazil na silné domácí Švédsko a vyhrál po výborném výkonu 4:3, v semifinále ale poté nestačil na Slovensko. Nakonec se ale stejně jako před rokem v Bratislavě ze semifinálového neúspěchu otřepal a poslední zápas na turnaji vyhrál. "Z týmu jsem cítil, že chce vyhrát. Stejně jako loni, kdy se nám to povedlo. A myslím si, že jsme to ukázali i na ledě a končíme na vítězné notě," řekl útočník Montrealu.

Češi souboj s Finy rozhodli v první třetině, v závěrečné dvacetiminutovce ale museli odolávat tlaku domácích. Například poměr střel byl 14:1 ve prospěch Seveřanů, kteří obhajovali zlaté medaile z loňska. "Hráli jsme trošku moc pasivně, pouštěli jsme je přes červenou, ale teď už je to jedno. Máme bronz a je to v pohodě," usmál se Plekanec. Juniorský mistr světa z roku 2001 ocenil výkon brankáře Jakuba Štěpánka. "Měli jsme štěstí a párkrát to tam parádně chytil. Dařilo se nám sbírat dorážky a i beci hráli výborně," dodal Plekanec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články