Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šatan: Bojovali jsme, jak se dalo

Helsinky - Hokejový útočník Miroslav Šatan opět potvrdil, že by jeho jméno mělo být zapsané ve slovenské historii zlatým písmem. Sedmatřicetiletý útočník se dvěma góly do české sítě podílel na postupu reprezentace do finále mistrovství světa a má jistotu, že získá již čtvrtou velkou medaili. Jako jediný tak bude mít všechny cenné kovy, které Slováci v samostatné historii získali.

Miroslav Šatan
zdroj: isifa/SME autor: Vladimír Šimíček

Potřetí přitom Slováci uspěli ve Skandinávii, v roce 2002 získali zlato ve Švédsku a o rok později bronz ve Finsku. "Je pravda, že nám asi skandinávský vzduch vyhovuje," uznal Šatan s úsměvem v rozhovoru pro Českou televizi po semifinálové výhře nad Českem 3:1.

Stejně jako před deseti lety Slováci ve finále narazí na Rusko. "Ruské mužstvo je ale trochu jiné, tentokrát je nabité hvězdami z NHL. Favoriti jsou oni, ale když se na to podíváme, tak my jsme tady nebyli favoriti prakticky nikdy. A v neděli to nebude jiné," pousmál se zkušený útočník, který v kanadsko-americké soutěži odehrál více než tisíc zápasů a v roce 2009 vyhrál i Stanleyův pohár v dresu Pittsburghu.

Klíčovým momentem dnešního semifinále byla jeho branka na začátku třetí třetiny. Šatan se prosadil po brejku při české přesilové hře. "Souhlasím s tím, že to tak bylo. Oni (Češi) měli přesilovku, byl čistý led a nám se podařilo dát gól. Byla to obrovská psychická vzpruha. Od toho momentu jsme zápas vcelku kontrolovali," řekl Šatan.

Slováci poté přidali třetí gól a soupeři už nic velkého nedovolili. "Všichni bojovali, jak se dalo. Vyhazovali jsme puky a snažili se nedovolit soupeři, aby se dostal do šancí. Nějaké vždy jsou, ale měli jsme výborného brankáře. Opět jsme bojovali, hráli kolektivně a myslím si, že jsme si vítězství zasloužili," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články