Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Finové jdou dál, USA porazili 3:2

Helsinky - Hokejisté Finska porazili ve čtvrtfinále světového šampionátu v Helsinkách USA těsně 3:2. O výhře obhájců titulu, kteří se v semifinále utkají s Ruskem, rozhodl v dramatickém závěru devět sekund před koncem Jesse Joensuu svou druhou trefou v zápase. První třetina nenabídla příliš šancí, ale hokej ve vysokém tempu. Jako první více zahrozili Američané Crabb a Smith, gólman Vehanen si však poradil. Na druhé straně byl ovšem neprůstřelný i Howard.

Strhující bitva pokračovala i ve druhé části. Kontiola si vybruslil do palebné pozice, ale Howard si s nepříjemným projektilem poradil. Poté se po vlastní teči dostával k dorážce Pesonen, ale Pacioretty ho na poslední chvíli zahákoval, sebral mu prakticky jistý gól a stal se prvním a zároveň i posledním vyloučeným hráčem zápasu.

Přesilovka se Finům nevyvedla, ale po ní mířil velmi dobře Immonen, radost mu však sebrala rychlá lapačka Howarda. Chvilku nato Fowler našel na brankovišti Smithe, jenž ani přes několik pokusů o dorážku puk za brankovou čáru pod Vehanenovým betonem neprocpal.

Ve 34. minutě otevřel skóre Joensuu. Po dvou přihrávkách se dostal do šance a prostřelil Howarda. Američané okamžitě odpověděli a bleskově zchladili nadšení plného hlediště, když za 21 vteřin vyrovnal Palmieri.

V nástupu do třetí třetiny dokonal pohotovou dorážkou obrat Ryan. Howard poté čelil ostré ráně Filppuly a další šanci Kontioly, ale přestál i svoji chybu ve 49. minutě, kdy neudržel puk. Komarov z úhlu nedokázal poslat kotouč za brankovou čáru.

Finové ještě vystupňovali už tak strhující tempo a v 54. minutě se dočkali vyrovnání. Koivu bruslí usměrnil přihrávku mířící na brankoviště Američanů. Platnost jeho trefy potvrdil videorozhodčí. Když už se zdálo, že duel spěje k prodloužení, nechali Američané volný prostor před Howardem, čehož využil Joensuu a po přihrávce zpoza branky duel rozhodl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články