Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Paleček: Tlak na Švédy = naše výhoda

Stockholm – Asistent trenéra českého národního týmu Josef Paleček si nemohl výkon svých svěřenců proti Německu vynachválit, myšlenky však už upírá na čtvrteční souboj se Švédskem. Nevyloučil, že do branky se postaví Jakub Kovář, jinak chce mužstvo spolu s trenérem Aloisem Hadamczikem připravit co možná nejlépe. "Budeme spoléhat na sehranost," uvedl.

Podle Palečka nelze dnešní vítězství přeceňovat. "Je pravda, že jsme od Němců čekali větší důraz, ale cením si toho, že naše mužstvo k tomu přistoupilo s chutí. Hrálo kombinačně, šlo do střelby, zkoušelo to v přesilovkách. Vyloženě bylo vidět, že z toho kluci mají radost," řekl Paleček.

Asistent kouče doufá, že po dnešním utkání bude v pořádku Jakub Nakládal, který od jednoho z německých hráčů dostal bruslí do třísla. "Trochu ho to bolí, tak jsme ho raději dali ze hry ven," uvedl.

Paleček je rád, že "Pardubické trojce" ve složení Průcha, Koukal, Hemský se dařilo. "Jsou na sebe zvyklí, ohromně si rozuměli, přihrávky, sjíždění, to vše jim vycházelo," řekl s tím, že lajna by mohla být pro duel se Švédskem stejná. "Nějak to složíme, budeme o tom přemýšlet."

Nasadit do hry třetího brankáře Mrázka záměr nebyl. "Nevěděli jsme, jak se to utkání bude vyvíjet. Rozhodli jsme se až před poslední třetinou. Trenér řekl, že na poslední minuty dostane prostor," vysvětlil Paleček. Čtvrteční duel pak s největší pravděpodobností odchytá Kovář. "Do té doby se může stát cokoliv. Kovář odchytal bezvadné utkání, a proto dostal dnes volno."

Zápas se Švédskem český realizační tým ani v nejmenším nepodcení. "Švédové jsou silní, mají hodně posil z NHL, kompaktní tým, vysoké hráče. Studujeme jejich hru, takže víme, na co se připravit. Na druhou stranu Švédové hrají doma, tlak na ně bude veliký, což by mohla být naše výhoda," sdělil Paleček. "Turnaj jsme nezačali dobře, ale postupem času, jak utkání šla, výkon stoupal a sehranost je znát. Na to budeme spoléhat," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články