Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Štěpánek: Když toho Kovi vychytá víc, ať je jedničkou on

Stockholm – Gólman Jakub Štěpánek má mezi dvěma zápasy na mistrovství světa v hokeji téměř týdenní pauzu. Podle jeho slov pro Českou televizi to není ideální stav. "Vyvinula se tak situace a musím se s tím nějak poprat," řekl Štěpánek. Naděje na to, že by přece jen mohl být na šampionátu brankářskou jedničkou, však stále nezhasla, i když připouští, že Jakub Kovář má patrně u realizačního týmu větší šanci.

Jakub Štěpánek
zdroj: ČT4

Štěpánek se stále snaží udržovat v pohodě a trénuje. "Jsou to kratší tréninky, snažím se být co nejvíc v bráně." Na každém mistrovství zažívá jiné zápasové vytížení. "Je to trochu paradox. Ale já s tím nic nenadělám. Role mi vždycky byla určena, nějak mě to nezatěžuje," uvedl Štěpánek.

Postupně zažil pozici jedničky, trojky a dvojky. Jeho letošní postavení je však zatím poměrně na vodě. "Když Kovi (Kovář, pozn. red.) vychytá víc, tak asi dvojka," zamyslel se Štěpánek nad tím, kam by se mohl úsudek trenéra Aloise Hadamczika ubírat. "Tam prostor na debatu není," dodal.

Štěpánek si je vědom toho, že předvedená hra českého týmu zatím nebyla úplně ideální. "Ale máme dost kvalitní mužstvo na to, abychom se zvedli," řekl pětadvacetiletý brankář. Myslí si, že letošní mistrovství je o dost jiné než to předchozí – hlavně v atmosféře. "Tady je to jak na zápase někdy během léta, jako nějaký přípravák. Hrůza," poznamenal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články