Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brankářští veteráni radí: Ať je jedničkou Kovář

Stockholm – České hokejisty ve čtvrtek čeká další duel na mistrovství světa a už teď je jasné, že do branky se postaví Jakub Kovář. Naopak utkání proti Itálii odchytá Jakub Štěpánek. Gólmanská jednička však stále není stanovena, což je oproti minulým šampionátům velká změna. Dva ze tří brankářských veteránů se v rozhovorech pro Českou televizi shodli – další duely by měl odchytat Kovář.

"Kovář chytal proti Lotyšům v Rize a velmi dobře. Dali jsme mu důvěru," řekl trenér Alois Hadamczik. Štěpánek, který zatím nastoupil na turnaji při porážce se Švédskem, nastoupí v pátečním utkání proti Itálii. "Pak už se budeme rozhodovat, který gólman bude chytat více a dochytá mistrovství světa," uvedl Hadamczik. Na soupisce je ještě třetí gólman Petr Mrázek.

"Máme dva skvělé gólmany. Oba tým podrželi a je to lepší, než mít jednu jasnou jedničku a pak mít gólmana, který je tam jen ustrojený. Skupina přinese pro trenéra nápovědu, kdo bude jedničkou. Hadamczik to ale musí vyřešit. Já doufám, že bude čtvrtfinále, a tam už by měl jít do brány muž, který bude vědět, že je číslo jedna. Pokud jsou ti dva kluci rozumní a fandí si navzájem, není to žádný problém. Vědí, že tam může být jen jeden. Setkali se s tím všude," myslí si hokejový expert ČT David Pospíšil.

A veteráni Hadamczikovi radí, aby postavil Kováře. "Zdá se mi živější, rozhodnější, agresivnější. Číší z něj větší pohoda a víc si věří. Mám takový pocit, že mužstvo před ním hraje klidněji," tvrdí Vladimír Nadrchal, stříbrný brankář z MS 1961 a 1965.

Stejného názoru je i Roman Turek, jenž má zlato ze světového šampionátu 1996. "Metoda s tím, že budou chytat oba a pak se uvidí… Z vlastní zkušenosti vím, že tohle nikdy nefungovalo. Jsem zastánce toho, jasně mít danou jedničku. Jistější se mi zdá Kovář a zákroky působí pro mužstvo suverénněji." Štěpánka by naopak do branky postavil Jozef Mikoláš. "Jeví se mi stylově velice dobrý."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články