Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stockholm? Drahé pivo a mdlá atmosféra...

Stockholm - Rutina začíná nabírat na obrátkách a člověk začíná dělat věci tak nějak automaticky. Budíček, zuby, snídaně a pochod na metro. Mimochodem, metro tady mají zakopané pod zem jen v centru města, jinak je to klasický vlak pohybující se na povrchu zemském. Tiskové středisko je tady poměrně daleko, je umístěné ve vedlejši hale a tak mé první kroky vedou většinou do Globenu. 

David Pospíšil
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Když jsme dorazili dnes, zrovna začínal zápas Itálie - Dánsko. Rozhlédl jsem se po hale, spočítal diváky a sledoval utkání. Čtete výborně, nemáte ani žádnou oční vadu, opravdu jsem napsal, že jsem diváky spočítal. V době prvního vhazováni jich zde bylo 114. Připočítám-li pořadatele, obsluhu stánků a hokejisty, mohlo se v Globenu v daný čas pohybovat i 250 lidí. Síla, jak mistrovstvi světa vzalo Švédy u srdce.

Raději jsem si šel do tiskáče udělat přípravu a, světe div se, diváky jsem našel v tréninkové hale, kde se potil domáci tým. Na tribunách byla minimálně tisícovka diváků, která kvitovala každý povedený kousek domácích hvězd. Poučení pro příště, až budu chtít nasát hokejovou atmosféru, musím do oddělení tréninkových jednotek.

Zatím je zde i málo fandů ostatních týmů, ale tady bude důvod asi trochu jiný. Finanční možnosti... Švédsko je strašně drahé a takový výlet na MS stojí majlant. Jen pro ilustraci, pivo, které je Čechům asi nejbližší, stojí 150 Kč a víc. Myslím, že všichni vzpomínají na loňskou Bratislavu a přejí si jediné, aby se brzy objevil šampionát, který má atmosféru a je dostupný těm správným hokejovým fandům.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články