Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hemský: Souhra zatím není ideální, ale zlepšíme se

Stockholm - Čeští hokejisté po úvodním boji s Dánskem (2:0) tápali v ofenzivě i v sobotním druhém utkání na mistrovství světa se Švédskem a při porážce 1:4 skórovali jen po chybné rozehrávce gólmana Viktora Fastha. Útočník Aleš Hemský přiznal, že souhra zatím neklape podle představ a musí se zlepšit. Ze Švédů by si podle opory Edmontonu měli vzít příklad. "Měli jsme se Švédy těžkou první třetinu. Oni se dobře hýbali v útočném pásmu a měli jsme s tím docela velké problémy. Měli bychom se od nich přiučit, protože se nedržíme v útočném pásmu a nehrajeme spolu celá pětka, to bychom měli zlepšit," řekl Hemský.

Šampionát začal na pravém křídle druhé formace s Davidem Krejčím a Milanem Michálkem, už ve třetí třetině úvodního duelu ale obnovil spolupráci z předchozí přípravy s Petrem Nedvědem a Michalem Vondrkou. Celkově však souhra ani s obránci ještě českému týmu neklape. "Možná si musíme najíždět hlouběji, víc se obráncům ukazovat. Nemůžeme to ale svádět jeden na druhého, jsme tu celý tým. Myslím si ale, že druhou a třetí třetinu se Švédy jsme hráli líp a můžeme si z toho něco odnést," věří Hemský, že se vše postupem času vyladí.

Proti Švédům, kteří mají tým plný posil z NHL, nastoupil český tým s defenzivnější taktikou. "V prvním zápase s Dány jsme létali tam a zpátky, nehráli jsme to, co jsme si řekli. Museli jsme zlepšit střední pásmo, aby nám nepřecházeli do útočného pásma. Bohužel nám ale dali první gól, první třetinu jsme nehráli moc dobře," řekl osmadvacetiletý útočník. Naopak Švédové předváděli povedené kombinace a dostávali český tým chvílemi pod velký tlak. "Hráli dobře. V útočném pásmu hrajou jako celá pětka, všichni se hýbou, je těžké je uhlídat na tomhle velkém kluzišti. Hrají agresivně, celkově dobře," podotkl Hemský.

Proti Dánsku Hemský po spolupráci s Tomášem Plekancem a Petrem Nedvědem vstřelil gól čtyři vteřiny po skončení české přesilovky, z níž ještě těžili. Jinak souhra speciálních formaci na početní výhody ještě není ideální a kouč Alois Hadamczik hledá nejlepší složení. "Přesilovky rozhodují zápasy a my jsme jich pár měli. Kdybychom dali gól, tak to bylo určitě jiné. Je co zlepšovat, turnaj je dlouhý, myslím, že to bude lepší," věří útočník Edmontonu.

Hemský patří mezi české posily z NHL, které si ještě stále zvykají na přechod z užšího na širší evropské kluziště. "Je to tady ještě širší než v Brně, je to fakt jiné. Musíme si zvyknout, je to pro každého stejné. V neděli to rozebereme na videu, řekneme si přesně, co a jak hrát další zápas. Musíme jít dál. Nemůžeme se koukat, co bylo, musíme řešit, co bude," doplnil s vírou, že výkon českého týmu půjde nahoru.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články