Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Český tým se ve Stockholmu zabydlel a zázemí si chválí

Stockholm - Čeští hokejisté už se naplno zabydleli ve Stockholmu, kde stráví dva týdny své mise na mistrovství světa. V hale Globen mohli kabinu v pátek už i pokřtít vítězným pokřikem po úvodním utkání s Dánskem. Klid pro odpočinek našli v hotelu Scandic Park, který, byť je poblíž centra švédské metropole, se nachází v klidném prostředí.

Vedení národního týmu si vybralo zázemí pro vrchol sezony už s předstihem. Dalo přednost vzdálenějšímu ubytování před hotelem Globen, který je přímo spojen s halou. Tam česká výprava bydlí při turnajích Euro Hockey Tour, nyní ale zvolila klid ve čtvrti Östermalm. Přestože musí dojíždět autobusem, je stranou bezprostředního dění šampionátu. Hotel Scandic Park si česká výprava prohlédla v únoru při Švédských hrách. "Máme tam svůj klid. Hráči mohou zajít do města, budou stranou hlavního dění. Máme k dispozici celé sedmé patro. Pokoje jsou větší, komfort lepší," prohlásil manažer českého týmu Jan Černý.

Při výběru kabiny přišli čeští reprezentanti podle pravidel na řadu podle žebříčku Mezinárodní hokejové federace v základní skupině až po domácích Švédech a Rusech a vybrali si tu, v níž bývají během turnajů ve stockholmské hale Finové. "Dostali jsme tu kabinu, kterou jsme si vybrali," pochvaloval si kouč Alois Hadamczik. Maséři Zdeněk Šmíd, Petr Ondráček a Jaroslav Kugler od čtvrtečního příletu pečlivě chystali pro mužstvo všechno potřebné zázemí, aby hokejistům nic nescházelo. "Kabina je dobrá, všechny podmínky jsou skvělé a hala je nádherná," prohlásil kapitán Tomáš Plekanec.

Kvůli dění po pátečním zápasu měl český reprezentační trenér k organizátorům velké výhrady. Čekala jej totiž cesta k rozhovorům pro televizi a následně na tiskovou konferenci v tiskovém středisku, které je vzdálené od mixzóny téměř deset minut chůze ve vedlejší hale Hovet. "Ta organizace je katastrofální. Při tom, co má trenér všechno splnit. Potřebuje být v kabině, jít pak do studia televize a jet sem nějakým vozíkem na tiskovku, která trvá dvě minuty. Vidím to jako neuvážený krok. Je tady v hale přitom takových prostor, tak nechápu, proč je to tady pro všechny tak komplikované," doplnil Hadamczik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články