Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Barážový žolík Kovář zatím Chomutovu nepomohl

Chomutov - Ani člen reprezentačního výběru kouče Aloise Hadamczika před mistrovstvím světa nepomohl hokejistům Chomutova k rozhodujícímu kroku v baráži proti Mladé Boleslavi. Piráty pro šestý zápas narychlo posílil útočník Jan Kovář, přes několik šancí se však mezi střelce nezapsal. I proto čeká oba soky rozhodující sedmá bitva.

Martin Rýgl (vlevo) a Jan Kovář
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Dvaadvacetiletý útočník, jenž se v Brně připravuje s národním týmem, hrál v tomto ročníku za Chomutov jediný zápas. V sedmém duelu finále první ligy třemi asistencemi pomohl k výhře 3:2 v prodloužení na ledě Ústí nad Labem. Dnes přidal další start. "Pan Veverka (generální manažer) mi volal, zda si nechci přijet zahrát, tak jsem řekl, že jo. U reprezentace mi to schválili," uvedl Kovář, jenž v sezoně zářil v barvách extraligové Plzně, ale registrován je jako hráč Chomutova, a proto mohl v baráži nastoupit.

Kouč Alois Hadamczik prý nebyl proti. "Místo toho, abych odpoledne trénoval, tak jsem si šel zahrát," řekl Kovář, jemuž nijak nevadil ani přejezd přes téměř celou republiku. "Večer jedu zase zpátky. To je běžný, jako kdybychom jeli z nějakého zápasu." Na případné zranění, které by ho mohlo připravit o slibnou šanci na účast na MS ve Švédsku a Finsku, prý nemyslel.

Přestože se baráž rozhodně nehraje v rukavičkách a je spíše bojem než pohledným hokejem. "Toho jsem se nebál. To bych nemohl vůbec hrát," konstatoval Kovář. Přiznal, že nebylo jednoduché do rozehrané série naskočit. "Je to hodně o bojovnosti. Bohužel jsme to nezvládli. Boleslav dala celkem šťastné góly. Nejdřív střela, kdy mu to tam sjelo, pak gól nohou...," komentoval trefy Romana Tomase na 1:0 a Borise Žabky na 2:1 pro hosty.

Oba góly domácích padly z přesilovek, ovšem sami Piráti tušili, že v nich mohli být ještě produktivnější. "Měli jsme ještě dalších několik přesilovek, ale neproměnili je. A jim to tam pak padlo," litoval Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články