Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov má první šanci vrátit se po 38 letech mezi elitu

Praha - Hokejisté Chomutova se dnes mohou po 38 letech vrátit do nejvyšší soutěže. Piráti vedou v barážové sérii s Mladou Boleslaví 3:2 na zápasy, navíc budou mít výhodu domácího prostředí. Středočeši hrají baráž již popáté za sebou, ale poprvé se dostali do situace, že si již nemohou dovolit další porážku. Čtvrtý nezdar by pro Bruslařský klub znamenal sestup do první ligy. Přímý přenos šestého barážového utkání sledujte živě na ČT4 a www.sportzive.cz. Studio začíná v 17:20, zápas o deset minut později.

Chomutov hraje třetí baráž v novodobé historii, v roce 2001 prohrál s Karlovými Vary a před dvěma lety s Mladou Boleslaví. Tentokrát má ambiciózní klub k postupu blízko. Stačí mu zvládnout jeden z případných dvou zápasů.

"Po nedělní výhře v Mladé Boleslavi jsme k postupu blíže jen o jeden bod," uvedl trenér Jiří Doležal, který tým převzal v průběhu semifinále play-off první ligy místo Václava Sýkory. Teď je se svými svěřenci blízko největšího trenérského úspěchu ve své kariéře.

Severočeši si ale dobře uvědomují, že rozhodnuto ještě není. "Nesmíme nic podcenit. Doma to bude těžké, diváci nás poženou, ale nesmíme atmosféře podlehnout," poukázal útočník David Hruška na skutečnost, že Pirátská aréna bude opět vyprodaná a hráče bude bouřlivě povzbuzovat přes pět tisíc fanoušků. "Musíme hrát svoji hru. Hrát disciplinovaně, pět na pět a nenechat se vylučovat, to je základ," uvedl pětatřicetiletý hrdina pátého duelu série, ve kterém vstřelil tři branky.

Mladoboleslavští jsou krok od definitivní porážky. "Věřím, že nás hrozba sestupu nakopne a dáme o gól víc než soupeř," řekl kouč Petr Novák.

Středočeši musí k úspěchu zlepšit disciplínu a hru v oslabení, v němž dosud inkasovali sedm ze čtrnácti branek. Další Chomutov přidal z trestného střílení a v signalizovaných početních výhodách. "Při hře pět na pět jsme dostali dva nebo tři góly," řekl útočník Lukáš Pabiška. "Musíme snížit počet vyloučených. V každém zápase jich mále alespoň deset, takže hrajeme třetinu v oslabení. To je moc," uvedl Pabiška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články