Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Trvaj: Prali jsme se do posledního zápasu, parta byla skvělá

Brno - Hokejisté Komety Brno skvělou jízdu z předkola play-off až k zisku mistrovského titulu nedotáhli. Po prohře v šestém finále na domácím ledě se v nich mísilo zklamání a spokojenost s nečekanými stříbrnými medailemi.

Hokejisté Komety
zdroj: ČTK autor: Igor Šefr

"Po základní části bychom stříbrnou medaili brali. Vždyť jsme se dostali do předkola play-off na poslední chvíli. Ale titulu jsme nakonec byli blízko," uvedl brankář Jiří Trvaj, který získal extraligové stříbro poprvé před deseti lety v dresu Vítkovic. "Letos to bylo o něčem jiném. Prali jsme se do posledního zápasu, parta byla skvělá." Litoval, že se Brnu nepovedlo vyhrát ve finále ani jeden zápas na nájezdy. "To ale k play-off patří," podotkl Trvaj, který na nájezdy přepouštěl místo v brance finskému parťákovi Sasu Hovimu. "Po bitvě je každý generál. Hovimu jsme věřili, chytat nájezdy umí. Nevyšlo to."

Nejproduktivnější hráč play-off Tomáš Divíšek konstatoval, že domácím došly síly. "Ve druhé třetině nám dnes Pardubice utekly. Měly lépe rozložené síly i sestavu. My jsme takřka celé play-off hráli, když to přeženu, na čtyři útočníky. S hokejem, který jsme hráli, nám ke konci chyběli hráči," uvedl.

Ani za stavu 1:4 Brňané nerezignovali. "Věřil jsem ve zvrat až do pátého pardubického gólu. Myslel jsem si, že s výsledkem ještě můžeme něco udělat. Chtěli jsme do soupeře jít, počítali jsme s tím, že by mohl mít někoho vyloučeného. Bohužel se to nestalo. Pardubice si závěr zápasu pohlídaly," řekl Divíšek.

Kometu hodně srazil úvod druhé třetiny, kdy dostala soupeře pod tlak, ale stačila chybička a hosté z bleskového brejku vstřelili druhou branku. "Tak to někdy v hokeji bývá. Soupeře dostaneme pod tlak, gól ale nedáme. Nastřelíme břevno a z jednoho protiútoku inkasujeme," litoval Trvaj. Mrzelo ho, že nedošlo na sedmý zápas v Pardubicích. "Chtěli jsme urvat vítězství. Bylo to na naší hře patrné hned od začátku. Kluci hráli výborně. Bohužel rozhodly přesilové hry, ve kterých jsme inkasovali góly a už jsme nedokázali zápas otočit," prohlásil osmatřicetiletý brankář.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno - Pardubice: ohlasy a vyhlášení mistra
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články