Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

KHL míří do Prahy. Najde si Lev fanoušky?

Praha - KHL se valí do Prahy. Včerejší rozhodnutí hokejového svazu dalo ruské lize zelenou. Klubu HC Lev už zbývá jen uzavřít smlouvu v pražské O2 areně. K tomu by mohlo dojít příští týden. Otázkou však zůstává, jestli si klub najde v hlavním městě fanoušky. Názory se různí. "Zvědavost po určité době vyprchá," myslí si například komentátor Robert Záruba.

Ján Laco
zdroj: ČT4 autor: Vít Čepický

Vstupné nejspíš nebude levnější, než jaké je na extraligu. Může se pohybovat od dvou set do čtyř set korun. V Rusku se ale liší i podle atraktivity soupeře. Už teď pražská KHL láká ruskou komunitu v Česku. Profitovat může z hokeje i turistický ruch - i do Popradu, kde dříve klub působil, létali ruští fanoušci. Klub má navíc smlouvu s ČSA a tuzemské aerolinky by ruská strana ráda získala jako oficiálního dopravce KHL. 

"Praha by mohla být větším lákadlem, protože by se daly spojit turistické atrakce a návštěva hokejového zápasu," uvažuje ruský novinář Vladimir Rauš. Liga, která konkuruje americké NHL, chce z prestižních důvodů obsadit evropská hokejová města.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články