Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kuba rozhodl v prodloužení o výhře Ottawy nad Montrealem

New York - Obránce Filip Kuba rozhodl v NHL v prodloužení o výhře hokejistů Ottawy 2:1 nad Montrealem. Kuba ukončil páteční zápas v čase 63:07 svou šestou brankou v sezoně. Ottawa se posunula před Boston do čela Severovýchodní divize a Montreal se díky bodu odlepil ze dna Východní konference, kam poslal New York Islanders. Jedinou branku hostů dal Tomáš Plekanec, který v oslabení střelou mezi kruhy přes obránce otevřel skóre zápasu.

Filip Kuba se raduje z branky
zdroj: AP autor: Sean Kilpatrick

Senators patří k překvapením sezony. Loni byli mezi nejhoršími týmy ve Východní konferenci a před startem ročníku se předpovídalo, že na tom budou podobně. Na ledě však staví prognózy na hlavu. "Je za tím hodně práce, kterou kluci během cesty odvedli," uvedl trenér Paul MacLean. "Věří si, makají a za své každodenní úsilí jsou odměněni úspěchem. Ale stále je před námi ještě deset zápasů v základní části a hodně práce," dodal.

Ottawa - Montreal 2:1 v prodloužení (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Branky: 47. Greening, 64. KUBA - 9. PLEKANEC. Střely na branku: 33:14. Diváci: 20 500.

Duel dvou českých brankářů vyzněl lépe pro Ondřeje Pavelce, který kryl 20 střel a dovedl Winnipeg v přímém boji o poslední postupové místo do play off k výhře 3:2 nad Washingtonem. Poražení Capitals, za které si Tomáš Vokoun připsal 25 zásahů, zůstávají ve Východní konferenci osmí, ale jejich náskok se ztenčil na rozdíl dvou bodů.

"Zdobila nás nesmírná bojovnost, fanoušci byli šílení. Každý hrál skvěle, myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát," řekl Pavelec. Případná porážka Winnipegu v základní hrací době by znamenala nárůst ztráty na šest bodů, přičemž oběma týmům zbývá odehrát už jenom 11 utkání. "Byl to důležitý zápas, ale to je teď pro nás každý. Další nás čeká už v neděli proti Carolině," dodal český brankář.

Diváci svým povzbuzováním pobavili trenéra Jets Clauda Noela, na hvězdu Washingtonu Alexandra Ovečkina pokřikovali: "Crosby je lepší!" Kouč jejich nápaditost kvitoval. "Líbí se mi, že mi přišli s něčím novým a nepoužili standardní bučení," smál se Noel.

Capitals sice dvakrát vyrovnali jednobrankový náskok soupeře, ale na trefu Dustina Byfugliena z 50. minuty už neodpověděli. "Bolí to víc, než kdybychom prohráli zápas v play off," uvedl útočník Troy Brouwer. "Tam na porážku zapomenete a soustředíte se na další zápas. Teď jsme potřebovali body, abychom se Winnipegu vzdálili. Boj o play off bude zase o něco těžší."

Winnipeg - Washington 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky: 12. Ladd, 37. Antropov, 50. Byfuglien - 12. Laich, 41. M. Perreault. Brankář PEVELEC odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval dvě branky z 22 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Brankář VOKOUN odchytal za Washington 58 minut a 34 sekund, kryl 25 z 28 střel a úspěšnost zásahů měl 89,29 procenta. Střely na branku: 28:22. Diváci: 15 004.

Ve složité situaci jsou i hokejisté Calgary, kteří propásli možnost posunout se do elitní osmičky Západní konference. Po sérii pěti výher podlehli v Edmontonu na ledě druhého nejslabšího týmu soutěže 1:3 a zůstali na jedenácté příčce. Na sedmý Phoenix však ve vyrovnané tabulce ztrácejí jediný bod.

U všech tří branek Edmontonu byl Jordan Eberle, který jeden gól dal a na dva přihrál Ryanu Nugent-Hopkinsovi. "Ve třetí třetině měl soupeř jen dvě střely a žádnou šanci. Takhle musíme hrát, pokud chceme být v play off. Je to dobré znamení," řekl kouč Tom Renney.

Litovat mohl jen zranění Taylora Halla, jedničky draftu 2010, který byl po střetu s Cory Sarichem otřesen a potřeboval pomoc na cestě do kabiny. Do zápasu se už nevrátil, první zprávy hovoří o otřesu mozku. Podle obou stran šlo o čistý zákrok.

Edmonton - Calgary 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky: 11. a 50. Nugent-Hopkins, 16. Eberle - 33. Giordano. Střely na branku: 25:19. Diváci: 16 839.

Na hraně postupu se pohybují v Západní konferenci i hokejisté Los Angeles, kteří se výhrou 4:2 v Anaheimu dostali na dosah elitní osmičce. Na poslední postupové místo, které drží Colorado, jim chybí bod.

Výsledky dalších pátečních zápasů:

Dallas - Chicago 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky: 55. Benn - 2. a 42. Sharp, 1. Bolland, 41. Hossa. Střely na branku: 22:31. Diváci: 19 099.

Anaheim - Los Angeles 2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Branky: 24. Fowler, 44. Sbisa - 3. Martinez, 10. Kopitar, 20. Justin Williams, 60. M. Richards. Střely na branku: 20:43. Diváci: 17 367.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články