Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Hradec a Benátky vyhrály, o semifinále rozhodnou sedmé zápasy

Praha - Hokejisté Benátek nad Jizerou a Hradce Králové si vybojovali ve čtvrtfinálových sériích první ligy sedmé zápasy. Rozhodující souboje se budou hrát v sobotu na ledě dnes poražených týmů Olomouce a Jihlavy.

Brankář Hradce Králové
zdroj: isifa/VLP autor: Taneček David

Benátky už s Olomoucí prohrávaly 1:3 na zápasy, po domácí výhře 5:3 ale sérii vyrovnaly. Jejich úvodní branku vstřelil v 5. minutě Vlach a už o 15 sekund později přidal další trefu Skořepa. Na tříbrankový rozdíl zvýšil v 10. minutě Klimt a vyhnal gólmana Kašíka na střídačku. Do branky hostů se postavil Žigárdy, který ale ještě do konce třetiny jednou kapituloval. V oslabení ho po Haluzově hrubce překonal Skalický.

Ve druhé třetině hosté duel zdramatizovali. Nejprve se z trestného střílení prosadil Haluza, o dvě minuty později snížil na rozdíl dvou branek Řípa a také gólman domácích Stejskal se poroučel z branky. Od druhé třetiny byli hosté jasně aktivnějším týmem. Na jednobrankový rozdíl snížil v 53. minutě Kucharczyk. Domácí odolávali s vypětím všech sil. Paradoxně v době největšího olomouckého tlaku ujel benátecký Skořepa a pečetil vítězství Středočechů.

V sérii Hradce s Jihlavou zatím vyhrávaly pouze domácí týmy a tato tradice nebyla porušena ani dnes. Ke třetímu vítězství v play-off nasměroval Východočechy Poživil, který otevřel skóre v 17. minutě. Na začátku druhé třetiny zvýšil Havel a výhru domácích pečetil Koudelka. Dalším strůjcem úspěchu byl brankář Jakub Čech, jenž pochytal všech 35 střel a v sérii udržel druhé čisté konto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články