Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hořava byl rád, že Třinec vyrovnání Zlína nezlomilo

Zlín - Hokejisté Třince sice ztratili v druhém zápase předkola play off na ledě Zlína dvoubrankový náskok, vyrovnávací branku inkasovali dokonce ve vlastním oslabení, přesto dokázali v nájezdech rozhodnout a srovnat stav série na 1:1. V opačném případě by se dostal úřadující mistr do svízelné situace za stavu 0:2 na zápasy v sérii jen na tři výhry.

"To je play off. Nesmí se nám to stávat, ale naštěstí jsme dokázali zápas vyhrát. Pro nás je parádní, že jsme vyrovnali stav série," byl autor vítězného gólu v rozstřelu Miloslav Hořava rád, že jeho tým prokázal psychickou odolnost po inkasované brance ve vlastní přesilovce od Tomáše Linharta.

Výhru považoval za nesmírně cennou. "Po vyrovnání na 3:3 si Zlín myslel, že zápas vyhraje. Věřili si i na samostatné nájezdy, které jim nakonec ale nevyšly. Pro nás je dnešní vyrovnání série o to lepší, že budeme mít výhodu dvou domácích zápasů," podotkl Hořava.

Po úvodním utkání série, ve kterém hokejisté Třince nevstřelili gól, se v druhém duelu střelecky probudili. "Říkali jsme si, že se musíme víc tlačit do branky. Snažili jsme se to dělat a snad to bude lepší a lepší," okomentoval devětadvacetiletý útočník střelecké manévry svých spoluhráčů.

V prodloužení byl vyloučen třinecký Václav Varaďa, což byl už sedmý trest třineckých hráčů, ale Slezané se ubránili, ačkoli Zlín měl několik šancí. "Oslabení jsme ubránili dobře a v play off každá taková chyba rozhoduje. Bohužel jsme hodně vylučovaní, toho bychom se měli vyvarovat," řekl Hořava.

Vedle faulů se třinečtí hráči v obou odehraných zápasech provinili i proti technickým pravidlům, ať už za vyhození puku z kluziště nebo za špatné střídání. "Nevím, z čeho takové chyby pramenily, ale do dalších zápasů se jich musíme vyvarovat, protože se tím sami můžeme připravit o vítězství. Stávalo se nám to i v základní části, ale v play off se to už stávat nesmí," upozornil.

Z šesti exekutorů v samostatných nájezdech byl Hořava jediným hráčem, který dokázal prostřelit gólmana. "Měl jsem výhodu, že jsem jel jako poslední. Viděl jsem, jak předtím spoluhráči střelami po ledě proti Horčičkovi neuspěli. Chtěl jsem puk trefit nahoru, protože zlínský brankář byl po zemi hodně rychlý a spodní prostor dobře pokrýval. Jsem rád, že se mně to podařilo," popsal Hořava rozhodující nájezd.

Je nám líto, video expirovalo.
Nájezd Miroslava Hořavy

Na straně Zlína byl zklamaným hrdinou útočník Ondřej Veselý, jenž vstřelil dva góly. Přesto to na výhru nestačilo. "Je škoda, že jsme nevyhráli. Celý zápas byl pro diváky určitě hodně atraktivní. I když jsme prohrávali, tak jsme to nevzdali a bojovali jsme. Věřili jsme, že vyrovnáme, a to se nám podařilo. V prodloužení jsme byli aktivnější a měli více ze hry. Nájezdy už byly o štěstí," shrnul Veselý dramatický duel.

Zlín bojoval i za nepříznivého stavu, což se mu vyplatilo v podobě Linhartova vyrovnávacího gólu ve vlastním oslabení. "Trefil to dobře. Přesně nevím, jak ten gól padl, protože jsem to neviděl. Možná někdo projel před gólmanem, který na to neviděl, nebo tu střelu někdo tečoval," připomněl Veselý okamžik ze závěru základní hrací doby.

Zlín měl k dispozici sedm přesilových her, z nichž však ani jednu nevyužil. "Přesilovky jsme neodehráli špatně. Měli jsme v nich dost střel a šancí, ale brankář Hamerlík je všechny pochytal," pochválil soupeřova gólmana.

Možnost rozhodnout o výhře měli Berani i v prodloužení v přesilovce čtyř proti třem. "Ze začátku jsme se nemohli usadit v útočném pásmu. Pak jsme měli šance a byla škoda, že jsme je nevyužili," dodal zklamaně čtyřiatřicetiletý hráč.

V samostatných nájezdech neuspěli na straně Zlína Petr Holík, Petr Leška ani Bedřich Köhler. "Gólmani jsou čím dál lepší. Jsou velcí, dobře vykrývají prostor a je těžké je nějak překvapit a dát jim gól," zdůvodnil Veselý neúspěch svých spoluhráčů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články