Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

V Pardubicích panuje spokojenost, cílem byla první čtyřka

Pardubice - Po skončení základní části hokejové extraligy mohla v pardubické kabině zavládnout spokojenost. Před sezonou vyhlásil trenér Pavel Hynek přání skončit se svými svěřenci po 52 kolech mezi prvními čtyřmi týmy a Východočeši si nakonec výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále skutečně zajistili. Navíc se jim podařilo Hynkův cíl ještě o jedno místo vylepšit a obsadili třetí příčku.

"V srpnu, na začátku ročníku, to vypadalo, jak máme nabitý kádr, ten se nám ale v průběhu sezony smrskával, ať už odchody hráčů, nebo marodkou, takže nakonec to byla těžká sezona. Chtěl bych proto hráčům poděkovat - a udělal jsem to i v neděli před utkáním - za tu základní část. Jsem toho názoru, že jsme ji zvládli dobře," mínil pardubický kouč.

Právě rozrůstající se marodka ale tým podle jeho názoru paradoxně semkla. "Odehráli jsme dobrý srpen a to nás naladilo hodně ofenzivně. Ale pak tu první čtvrtinu jsme se trošku hledali, nemohli jsme se do toho dostat. Potom přišla ta marodka, kdy jsme museli hrát na tři pětky. V té době jsme podle mého názoru hráli nejlepší hokej," připomněl Hynek období, jež mohlo mužstvu zlomit vaz, nebo ho naopak nakopnout směrem nahoru. "Byl to jeden z těch nejdůležitějších momentů základní části," myslí si Hynek.

Kouč si přál také začínat play-off na domácím ledě, což se mu splnilo. Pardubičtí přitom v porovnání s ostatními týmy zaujímají v bilanci zápasů na domácím ledě až sedmou příčku, zatímco v soupeřových arénách byli po Spartě druzí nejúspěšnější. "Ale i tak považuji možnost začínat doma za výhodu," ujistil Hynek.

"Podíváme-li se na statistiky, tak máme druhý největší počet vstřelených branek. A k těm domácím utkáním - tak jako sehrajete dobrá utkání, sehrajete i ta špatná, ale produktivita, kterou jsme měli, svědčí o ofenzivní síle mužstva," doplnil Hynek.

Třetím rokem za sebou narazí Východočeši v play-off na Vítkovice, tentokrát ve čtvrtfinále. Zatímco finále sezony 2009/10 skvěle zvládli bez jediného zaváhání, před rokem v semifinále byli úspěšnější Ostravané po výhře 4:1 na zápasy.

"My jsme si ale soupeře nevybírali, to nebyly jen řeči do novin, takhle jsme zkrátka nespekulovali. Mám-li být upřímný, tak jsem čekal, že si to (šesté místo) Zlín pohlídá a že to bude právě on. Ale v podstatě je jedno, bude-li to Zlín, Budějovice nebo Vítkovice. My se musíme na ty zápasy stejně dobře připravit, ať je to kdokoliv," prohlásil Hynek.

Dlouhodobou část zakončili jeho svěřenci vysokým vítězstvím 8:2 nad Litvínovem, což by jim mohlo pro čtvrtfinále zvednout sebevědomí. "Věřím, že tenhle zápas nám pomůže trochu najít pohodu," přál si Hynek. Spoléhat na to ale nechce. "Play-off je nová soutěž, začíná se znova a je to kolikrát víc o nasazení a bojovnosti než nějaké kreativitě. Jedna část sezony skončila, začínáme znova od nuly," dodal Hynek, jenž se ve čtyřech duelech od začátku čtvrtfinálové série musí obejít bez distancovaného obránce Václava Benáka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články